Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α.Θ. για τους πίνακες


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2Α - ΛΑΡΙΣΑ

e-mail: sevepeath@gmail.com

      

                                                                            Λάρισα:5/7/2020  
Αρ. Πρωτ.: 40





Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Με ανησυχία το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών περί σχεδιασμών του Υπουργείου για την εκ νέου μοριοδότηση των πινάκων  του ΕΕΠ – ΕΒΠ, για την τοποθέτηση και την πρόσληψη αναπληρωτών κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Το παραπάνω γεγονός, μόνο ερωτήματα και προβληματισμούς γεννά στους συναδέλφους για τις ενέργειες του υπουργείου και την παρέμβαση του στους ήδη υπάρχοντες διαμορφωμένους και μοριοδοτημένους πίνακες. Η τακτική τους αυτή,  καλλιεργεί τη λογική του «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους συναδέλφους αναπληρωτές, που εδώ και χρόνια στελεχώνουν τα σχολεία και μετά απολύονται.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθεί αυτό και να μην δεχτούμε την λογική ανταγωνισμού λόγω των ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.  

Θα πρέπει να αναδειχτούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων, της εκπαίδευσης αλλά και των παιδιών, που κάθε χρόνο προσπαθούν να προσαρμόζονται στα νέα πρόσωπα εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων που εναλλάσσονται στο χώρο τους. 

Όλοι μας και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα σύσσωμη να διεκδικήσει:

-Εδώ και τώρα μόνιμους και μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για την κάλυψη όλων των αναγκών στην ειδική και γενική αγωγή.

-Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων( άδειες, συνδικαλιστικά δικαιώματα).



ΤΟ Δ.Σ.



                  Η Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας              

Τέλιου Μαρία                Μακαντάση Ελένη