Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2Α - ΛΑΡΙΣΑ

e-mail: sevepeath@gmail.com



Λάρισα 2.4.2020



                                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η                                       .                                           

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Μοιραζόμαστε το άγχος και την αγωνία όλων των συναδέλφων όπως και όλου του λαού και δίνουμε όλοι τη μάχη έτσι ώστε να σταθούμε δυνατοί και αισιόδοξοι. 
Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία, ώστε να μαθαίνουμε την κατάσταση των συναδέλφων μας και όπου υπάρξει ανάγκη να είμαστε δίπλα τους και να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε. 
Στεκόμαστε επίσης, δίπλα στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους με όποιον τρόπο μπορούμε. Προσπαθούμε να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε, όσο περνάει απ’ το χέρι μας, να διαχειριστούν αυτή την δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Παρόλες τις  αντιξοότητες (έλλειψη εξοπλισμού, δυσλειτουργία του διαδικτύου για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού των οικογενειών και μη πρόσβαση στο διαδίκτυο κα) προσπαθούμε να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στη μαθησιακή, κοινωνική και ψυχολογική στήριξή τους.  Να σταθούν κι αυτοί όρθιοι! 
Αξιοποιούμε όλους τους τρόπους επικοινωνίας (τηλέφωνα, mail, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, να συζητήσουμε, να μάθουμε για τα προβλήματά τους. Είναι σημαντικό τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι μαθητές μας και οι γονείς τους να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σ' όλη αυτή την κατάσταση! 
Μην ξεχνάμε όμως και τις ευθύνες όλων αυτών που έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. (πχ αντί για 3.500 κλίνες ΜΕΘ, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη χώρα μας λειτουργούν μόλις 567, ενώ  παραμένουν κενές 30.000 οργανικές θέσεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία). Όσο και να κουνάνε το δάχτυλο και να επικαλούνται την ατομική ευθύνη του καθενός μας, δεν μπορούν να κρύψουν τη δική τους, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μόνο οργή μπορούμε να νιώσουμε, όταν διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες, κλεισμένοι μέσα στις πανάκριβες βίλες τους, μας νουθετούν λέγοντας ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση, τη στιγμή που αρκετοί γονείς των μαθητών μας αναγκάζονται κάθε μέρα να δουλεύουν στις επιχειρήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, για να παράγουν τα κέρδη τους. Αν χρειαστούν, βέβαια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες υγειονομική περίθαλψη, θα τη βρουν σε πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές, σε αντίθεση με εμάς και τις οικογένειες των μαθητών μας, που θα βρεθούμε μπροστά στο σύστημα υγείας που οι ίδιοι έχουν διαλύσει. 
Στεκόμαστε όρθιοι πάντα με αίσθημα αλληλεγγύης, αγωνιστικότητας, υπερηφάνειας.
Η επιδημία του κορωνοϊού θα περάσει. Το ζήτημα είναι να περάσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και αυτό είναι δυνατόν εάν παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. 
Λύσεις υπάρχουν, μέσα υπάρχουν και είναι πριν απ' όλα θέμα ευθύνης των κρατικών αρχών και της κυβέρνησης.
Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ρεαλισμό, ψυχραιμία και αισιοδοξία!

Μένουμε δυνατοί – Δε μένουμε σιωπηλοί!                                        
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!

Υ.Γ. Λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε, είμαστε αναγκασμένοι κάποιες δραστηριότητες-εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε σαν σύλλογος για το τέλος του Απρίλη, να τις αναβάλλουμε και θα ενημερώσουμε εγκαίρως για το εάν και πότε θα γίνουν.  

 
ΤΟ Δ.Σ.

     Η Πρόεδρος                                                             Η Γεν. Γραμματέας


    Τέλιου Μαρία                                                                  Μακαντάση Ελένη