Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΣΕΕΠΕΑ Νοτίου Αιγαίου: Διαμαρτυρία για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΣΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α) ____________________________________________________________________________________ Γ. Παπανδρέου 1, 84100 Ερμούπολη - Σύρος 
E-mail: seepeana@gmail.com/ Blog: http://seepeana.blogspot.com/

Ερμούπολη, 15/3/2020
Αρ.Πρωτ:  2 

Προς:
 -Την Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως  
-Την Υφυπουργό Παιδείας κα Σ. Ζαχαράκη 
Κοιν.: 
- Τον Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια  
 -Τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης,  κ. Π. Κασσιανό 
- Την Περιφερειακή Διευθύντρια  Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, κα Παραμυθιώτου  
- Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

 ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για τη συνέχιση της λειτουργίας  των ΚΕΣΥ 


 Το Δ.Σ . του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία  για την εξαίρεση των ΚΕΣΥ όλης της χώρας από τις αποφάσεις των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας σχετικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας λόγω κορωνοϊού. 
  Η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΣΥ, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των γονέων αλλά και του προσωπικού αυτών, καθώς σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται αρκετές αξιολογήσεις μαθητών. 
  Στην πλειοψηφία των ΚΕΣΥ της χώρας, δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μην τηρούνται επαρκείς συνθήκες υγιεινής, οι χώροι είναι χωρίς εξαερισμό και χωρίς φυσικό φωτισμό και με στενή επαφή των ατόμων κατά την διάρκεια της αξιολόγησης.  
  Στην περιφέρειά μας λειτουργούν τα ΚΕΣΥ Σύρου, Νάξου, Ρόδου, Καλύμνου και Κω που καλύπτουν  τις ανάγκες των συγκεκριμένων νησιών ταυτόχρονα, όμως, εξυπηρετούν  και τον πληθυσμό των υπολοίπων της περιφέρειας που δεν διαθέτουν ΚΕΣΥ. Οι συγκεκριμένες δομές απευθύνονται σε πάνω από 30 νησιά και επομένως,  αντιλαμβάνεστε  ότι ο κίνδυνος μετάδοσης και διασποράς του ιού είναι πολύ μεγάλος. 
   Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας λόγω της πανδημίας, ζητούμε την αναστολή λειτουργίας των ΚΕΣΥ της περιφέρειας  Ν. Αιγαίου.

                                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
                                   Η Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

                          Καλλιόπη Κοντοφάκα                                      Κωνσταντίνος Γεροδιάκομος