Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2/2020 (8:00 -11:00)





Σ . Ε . Ε. Π. Ε. Α . ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΙΔΙΚΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ –  ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Δ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΖΕΥΞΙΔΩΣ Κ ΑΙ  ΑΠΕΛΛΟΥ
ΤΡΕΙΣ  ΒΑΓΙΕΣ , ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 16/2/2020
ΑΡ . ΠΡΩΤΟΚΌΛΛΟΥ 58/2020
Κοινοποίηση Προς:
ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ 3ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2/2020 (8:00 -11:00)


ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!





Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ καλεί τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρετούν σ΄όλες τις δομές ειδικής αγωγής των νομών της Κρήτης , να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη 2020 με 3ωρη στάση εργασίας από το σύλλογο μας τις ώρες 8:00 πμ έως 11:00 πμ και 3ωρη στάση από τις 11:00 πμ έως 14:00 μμ από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.





Η κοινωνική ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων και προϊόν πολύχρονων αιματηρών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο με τις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο της κάθε χώρας.



Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι Υγεία, Πρόνοια, προστασία στη δουλειά, κοινωνικές παροχές, εμβόλια, φάρμακα, δικαιώματα των ΑμΕΑ, συντάξεις!





Συναδέλφισσες και συνάδελφοι



Δίνουμε απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης που διατηρεί και επεκτείνει το νόμο Κατρούγκαλου  . Ο νόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου οδηγεί  στην κατάργηση δικαιωμάτων και ανοίγει το δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Στην ουσία τον θωρακίζει και μονιμοποιεί όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων: συνταξιοδότηση στα 67 ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς (εμπαίζει τους νέους που ούτε τα μισά δε θα συμπληρώσουν!)



Μας κρύβουν ότι το Ασφαλιστικό αφορά πρώτα και κύρια τους νέους εργαζομένους και ακόµα περισσότερο όλους τους συμβασιούχους που ζουν αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας τα τελευταία χρόνια.





Το Ασφαλιστικό δεν είναι µόνο η σύνταξη. Είναι ντροπή το 2020:



  • Να απαγορεύεται να κάνουν οικογένεια, αφού προβλέπονται 8 εβδομάδες άδεια εγκυμοσύνης, 9 εβδομάδες άδεια λοχείας και μετά από 10 χρόνια αγώνων, κερδίζουν να έχουν 3,5 μήνες άδεια ανατροφής τέκνου.
  • Να παραιτούνται συνάδελφοι καρκινοπαθείς, όταν αναγκάζονται να µπουν στην τάξη ενώ κάνουν χημειοθεραπεία, αφού δικαιούμαστε 15 μέρες αναρρωτική άδεια και μετά από 10 χρόνια αγώνων κερδίσαμε άλλες 15 για τα βαριά νοσήματα. Είναι αίσχος να κόβεται το μισό μεροκάματο κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας.
  • Να κινδυνεύει ανά πάσα στιγµή µια εγκυμονούσα συναδέλφισσα, αφού απαγορεύεται να πάρει άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, ακόµα και όταν υπηρετεί σε δυσπρόσιτη περιοχή.
  • Να απαγορεύεται στο παιδί του αναπληρωτή να αρρωστήσει, αφού δε δικαιούται άδεια ασθενείας τέκνου και αναγκάζεται να παίρνει την κανονική άδεια η οποία είναι µόνο 7 μέρες το χρόνο.
  • Να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα σωρό ιατρικές εξετάσεις.
  • Να περικόπτονται από τα ταμεία ακόµα και οι θεραπείες των μαθητών μας µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες.





Το Ασφαλιστικό μας αφορά γιατί:



  • Κανένας από τους αναπληρωτές ακόµα και «αύριο το πρωί να διοριστούν» δεν πρόκειται να συγκεντρώσει εν ζωή 12.000 ένσημα, εκτός αν είναι ο Χαϊλάντερ!!!
  • Ο μέσος αναπληρωτής κολλάει κατά µέσο όρο 180 ένσημα, το χρόνο και αν συνυπολογίσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια δούλευε σε άλλες δουλειές, είναι ζήτημα αν συμπληρώνει 2.500 ένσημα. Αποτέλεσμα; Σύνταξη στα βαθιά γεράματα και 384 ευρώ που είναι εγγυημένη από το κράτος!



Η πάλη για την μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών έχει ευθεία συνάφεια µε το Ασφαλιστικό. Πρώτον, γιατί η ενεργός γήρανση, δηλαδή η σύνταξη στα 70 και 75, πέρα από τις τραγικές συνέπειες για τη ζωή των συναδέλφων και την εκπαιδευτική διαδικασία συνολικά παραπέμπει το διορισμό τους στις ελληνικές καλένδες. Δεύτερον γιατί είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι µε το 20% του κλάδου να κολλάει το πολύ 200 ένσημα το χρόνο και µε το υπόλοιπο 80%



Διεκδικούμε:



· Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο! Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, με δημόσια και δωρεάν Υγεία - Παιδεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!



·     Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.



·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εδώ και τώρα.



·  Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών µε αυτά των μονίμων.



·    Να προσμετράται η περίοδος της ανεργίας ως συντάξιμος χρόνος.



·   Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες.



·     Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού.



·         Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.



Το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, δεν το χαρίζουμε, δεν το παζαρεύουμε και θα το υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος!