Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Διαμαρτυρία του ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για τις μειωμένες πιστώσεις στους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ.


Αποτέλεσμα εικόνας για σεεπεα αττικης
Αθήνα, 7-9-2019                                                                      


Θέμα: «Διαμαρτυρία του ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για τις μειωμένες πιστώσεις στους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ».


Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ανταποκρινόμενος στην έκκληση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Ημερ.: 5/09/2019, https://poseepea.blogspot.com/2019/09/blog-post_5.html) για συστράτευση στην κοινή διεκδίκηση για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την προσφορά ισότιμων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές  και τις οικογένειες τους, διαμαρτύρεται έντονα για τη μείωση των πιστώσεων του ΕΕΠ-ΕΒΠ  κατά 25% που κρατήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Δεν κατανοούμε μια τέτοια ενέργεια που αντιβαίνει στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ, δημιουργεί σοβαρά θέματα στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ  καταδικάζει στην ανεργία ένα σεβαστό αριθμό συναδέλφων.

Ενδεικτικά, όπως ενημερωθήκαμε από αιρετό του ΠΥΣΕΕΠ, στην Αττική διατέθηκαν σε σύνολο 1632 δηλωθέντων κενών συνολικά 1157 πιστώσεις για όλα τα προγράμματα και όλες τις ειδικότητες. Όπως είναι φανερό από τους αριθμούς και μόνο, το σύνολο των πιστώσεων για την Αττική, που αφορά την κάλυψη των αναγκών σε ΕΕΠ-ΕΒΠ, δεν επαρκεί και είναι ανάγκη άμεσα να αποσταλούν νέες πιστώσεις.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια αντιμετώπιση εκ μέρους του Υπουργείου αποτελεί ένδειξη άνισης αντιμετώπισης και υποτίμησης των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ και βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τόσο της Ειδικής όσο και της Γενικής Εκπαίδευσης προτού καν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.



Διεκδικούμε:
  • ·         την άμεση απόδοση του 25% των πιστώσεων που κρατήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από την πολιτική ηγεσία.
  • ·    την πλήρωση των θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε σχέση με τα νέα οργανικά και λειτουργικά κενά προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι μονάδες ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ και οι μαθητές και οι οικογένειές τους να έχουν ολοκληρωμένη διεπιστημονική φροντίδα
  • ·  την άμεση απάντηση του Υπουργείου σχετικά με τη διάθεση περισσότερων πιστώσεων κατανεμημένων δίκαια σε όλους τους κλάδους.


Απευθυνόμαστε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής προκειμένου να αναδείξει το πρόβλημα προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και να καταδείξει την αναγκαιότητα κάλυψης των κενών στις ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ της Αττικής.


Καλούμε τους διευθυντές της Γενικής και της Ειδικής εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς φορείς, τους γονείς και το αναπηρικό κίνημα να συστρατευθούν ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα διεκδικήσει αταλάντευτα τα δίκαια αιτήματα του κλάδου για πλήρη κάλυψη των λειτουργικών και οργανικών κενών με ισότιμη κατανομή καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                              Η  Γ. Γραμματέας


Ευγενία Τραγάκη                                                                   Μερόπη Κοπανάκη