Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019.


ΑΘΗΝΑ, 20/09/2019
                                                                  Αρ. Πρωτ.: 117                                              
                                                                                                                         ΠΡΟΣ
                          -Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019».

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α  συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και καλεί τους Περιφερειακούς Συλλόγους – μέλη να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 π.μ. μαζί με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Απεργούμε με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου το οποίο  ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, καθώς και να ορίζει και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών τους. Μία τέτοια εφαρμογή άρει την ελευθερία του συνδικαλισμού και αντίκειται των εργατικών δικαιωμάτων!!

Στο νομοσχέδιο, με την παρ. 18 του Άρθρου 55, διαφαίνεται η πρόθεση παγίωσης επισφαλών απασχολήσεων Ιδιωτικού Δικαίου και μάλιστα μερικής απασχόλησης.  Με τη συγκεκριμένη διάταξη επιτρέπεται σε Δημόσιες Υπηρεσίες να καλύπτουν τις ανάγκες τους με 6μηνους συμβασιούχους οι οποίοι δε θα απασχολούνται πάνω  από 4 ώρες ημερησίως.  Συνεπώς,  το συνεχώς μειούμενο προσωπικό των Δημοσίων Υπηρεσιών, αντί να προσληφθεί με μία μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, θα αντικαθίσταται σταδιακά -και λόγω της πολιτικής περιορισμού των προσλήψεων- με ανακυκλούμενους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και μειωμένου ωραρίου, αμνούς στη θυσία της δημοσιονομικής εικόνας, των δεικτών ανεργίας και της δημιουργίας πλασματικής κάλυψης των πάγιων αναγκών.
Ήδη η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια καλύπτει ελλιπώς και «πυροσβεστικά» πάγιες ανάγκες, δίχως σχεδιασμό, κι αναλόγως του τι της δίνεται κατά καιρούς ως δυνατότητα από τα προσφερόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία δεν εγγυώνται τη συνέχεια των θεσμών και προωθούν ελαστικές σχέσεις εργασίας με μειωμένα δικαιώματα και πρόσβαση στη δημόσια ασφάλιση.

Υπερασπιζόμαστε:
ο Το δικαίωμα της απεργίας.
ο Το δικαίωμα στη δημόσια ασφάλιση.
Διεκδικούμε:
·    Την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου!
·    Πλήρη και κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών εξισωμένα με αυτά των μονίμων!
·     Κατάργηση της ελαστικής εργασίας!
· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά!
·     Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
·  Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.!