Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Απάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο αίτημα διαμαρτυρίας των 26 Ψυχολόγων ΠΕ23 του επικουρικού πίνακα


Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχολογοι


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                                                        ΑΘΗΝΑ, 05/08/2019
                                                                                           Αρ. Πρωτ.:111

ΠΡΟΣ
Τους αιτούντες ψυχολόγους ΠΕ23 του Επικουρικού πίνακα


Θέμα: «Απάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο αίτημα διαμαρτυρίας των 26 Ψυχολόγων ΠΕ23  του επικουρικού πίνακα».

Συνάδελφοι/ισσες,
Η κριτική που ασκήθηκε από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το νόμο 4589/2019 στο υπόμνημα που κατατέθηκε στην υφυπουργό Παιδείας στις 26/7/2019, αφορούσε στο κλείδωμα των πινάκων για τρία χρόνια, στη μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο, το οποίο θίγει κυρίως τον κλάδο των ΠΕ23 και στις συνεχείς αλλαγές λόγω των τροποποιητικών  αποφάσεων  για τη συνάφεια των μεταπτυχιακών σχολικής ψυχολογίας.
Συγκεκριμένα στο υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 108/26-07-2019 αναφέρουμε: «Επιπρόσθετα, πρέπει να επισημάνουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τροποποίησε επανειλημμένα την απόφασή του για συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην ΕΑΕ και στη Σχολική Ψυχολογία (Αριθ. Φύλλο 1217, Απόφαση 54929/Ζ1/8-4-2019), εν εξελίξει μάλιστα της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων στην προκήρυξη 2ΕΑ/2019, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ομαλότητα των πινάκων στους ψυχολόγους και  να  έχουν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις  τόσο στους ψυχολόγους του κύριου όσο και του επικουρικού πίνακα».
Σύμφωνα με το παραπάνω δεν υπάρχει αναφορά στη θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για πρόταση επί του κλάδου ΠΕ23 για το οποίο υπάρχει προγενέστερη τοποθέτηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αλλά επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το υπουργείο μετά το νόμο 4589/2019 με συνέπεια να θίγονται  ψυχολόγοι ΠΕ23  τόσο του κύριου όσο και του επικουρικού πίνακα. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ δρα για το ευρύτερο συμφέρον και προσπαθεί τα δέοντα για όλους τους κλάδους που εκπροσωπεί.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία όπως προβλέπεται σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ μέσω των Περιφερειακών Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. 
Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και τις επισημάνσεις σας,
Με εκτίμηση,





_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



Το αίτημα προς την ΠΟΣΕΕΠΕΑ:

ΘΕΜΑ: Έκφραση διαμαρτυρίας Ψυχολόγων ΠΕ 23 επικουρικού πίνακα

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Αρχικά να σας συγχαρούμε για την εκλογής σας ως νέο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο έργο της εκπροσώπησης των κλάδων του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Με την εν λόγω επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας καθώς με έκπληξη διαπιστώσαμε στο πρόσφατο αίτημά σας για συνάντηση με τη Υπουργό Παιδείας, ότι τοποθετείστε ως Ομοσπονδία κατά των υπουργικών αποφάσεων που δίνουν συνάφεια μεταπτυχιακών με τη σχολική ψυχολογία και υπέρ της προγενέστερης, αμφιλεγόμενης απόφασης του ΣτΕ.
Η Ομοσπονδία οφείλει να εκπροσωπήσει τόσο τον κύριο όσο και τον επικουρικό πίνακα των ψυχολόγων, οι δεύτεροι εκ των οποίων αποτελούν την πλειοψηφία στους πίνακες του κλάδου μας και δεν υπολείπονται στο ελάχιστο όσον αφορά στα ακαδημαϊκά προσόντα και την εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης.
Το σύστημα  αξιολόγησης των μεταπτυχιακών τίτλων ως προς την απόδοση συνάφειας με τη Σχολική Ψυχολογία δεν κρίνεται λειτουργικό κι αντικειμενικό, καθότι εν πολλοίς παραγνωρίζει τη συνάφεια πολλών μεταπτυχιακών της Ψυχολογίας, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, με το αντικείμενο εργασίας των Ψυχολόγων στο σχολικό περιβάλλον, Ειδική και Γενική Αγωγή και  ΚΕΣΥ. Επιπλέον, με την ύπαρξη δυο πινάκων εκμηδενίζεται η πολυετής προϋπηρεσία πολλών από εμάς στο χώρο της εκπαίδευσης.
Συμπερασματικά,  αιτούμαστε την επίσημη, έγγραφη τοποθέτηση και δέσμευση της Ομοσπονδίας ως προς την ισότιμη και δίκαιη εκπροσώπηση και αναγνώριση των δικαιωμάτων του συνόλου των Ψυχολόγων, κυρίου κι επικουρικού πίνακα, που εργάζεται στην εκπαίδευση. Θεωρούμε ότι όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία,  πρέπει να είναι ενωμένοι προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και την κατανόηση προς τα αιτήματά μας.

Οι Ψυχολόγοι ΠΕ23.