Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΠΕΑΔ: Κίνδυνος να μείνουν τα σχολεία χωρίς αναπληρωτές το Σεπτέμβριο λόγω πολιτικών εξελίξεων

Αποτέλεσμα εικόνας για πεαδ

«Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν με άμεσο και δραματικό τρόπο τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς ελλοχεύει ο σοβαρότατος κίνδυνος να βρίσκονται τον Σεπτέμβριο οι μαθητές, τα θρανία και οι καρέκλες, τα σχολικά βιβλία, αλλά όχι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί!
Κι αυτό γιατί αν δεν τεθεί σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4589/2019 ως προς την κατάρτιση των πινάκων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και λόγω της ακυρότητας των παλαιοτέρων πινάκων, κατόπιν των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων του τόπου μας, θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο να ξαναβρεθούμε στη γνωστή κατάσταση του Σεπτεμβρίου του 2015, όπου αδυνατούσε το Υπουργείο Παιδείας να προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, λόγω των συνεχών προσφυγών στα δικαστήρια, με τις γνωστές σε όλους αρνητικές συνέπειες.
Η γνωστή παθογένεια του συστήματος, που στηρίζεται όλο και περισσότερο στους αναπληρωτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει μια δεκαετία περιφοράς ανά την Ελλάδα, δημιουργεί προβλήματα, των οποίων η λύση δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με κομματικά κριτήρια. Είναι ζήτημα ηθικό η προστασία αυτών των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν διαλύσει την προσωπική τους ζωή, «μπαλώνοντας», υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Η ΠΕΑΔ ζητά τη δέσμευση όλων των κομμάτων για την άμεση και έγκαιρη εφαρμογή των νέων πινάκων, ώστε να παρακαμφθούν τα όποια νομικά πιθανά κωλύματα και οι πάντες να βρίσκονται στη θέση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προς όφελος όλων και κυρίως των μαθητών. 
Ας μείνει η Εκπαίδευση εκτός των κομματικών αντιπαραθέσεων. Το οφείλουμε στον τόπο και το μέλλον »