Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ε.Ν.Ε.: Απολογισμός Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοσηλεύω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα»

Απολογισμός Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοσηλεύω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα»
Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοσηλεύω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Επιμόρφωσης των Νοσηλευτών από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Νοηματικής Γλώσσας «Πολυχώρος Κιβωτός».
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος ήταν 7 (επτά) εβδομάδες, από 30/10/2018 έως και 18/12/2018 και συμμετείχαν νοσηλευτές από το χώρο της κλινικής νοσηλευτικής, της νοσηλευτικής ψυχικής υγείας – εξαρτήσεων, σχολικούς νοσηλευτές και φοιτητές νοσηλευτικής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 15 (δεκαπέντε) δίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις, με στοχευόμενη θεματολογία, η οποία αφορούσε στην ολιστική προσέγγιση των κωφών και βαρήκοων πολιτών, σε ότι αφορά το κομμάτι της επικοινωνίας με τους επαγγελματίες υγείας, στους χώρους των υπηρεσιών υγείας. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι νοσηλευτές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νοηματικής γλώσσας, να εκπαιδευτούν στις βασικές αρχές της επικοινωνίας, αλλά και να αφουγκραστούν τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι κωφάλαλοι και βαρήκοοι ασθενείς στις υπηρεσίες υγείας.
Στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης μέσω της διεξαγωγής εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με σκοπό τη διεύρυνση των επιστημονικών γνώσεων μεταξύ των μελών της, η Ε.Ν.Ε., κατόπιν πολλών αιτημάτων διεξαγωγής νέου κύκλου εκπαίδευσης για το πρόγραμμα «Νοσηλεύω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα», προτίθεται να διοργανώσει δεύτερο κύκλο εκπαίδευσης στις αρχές του νέου έτους, για το οποίο θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε., εκφράζει θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες Νοσηλευτές, καθώς και στους Εκπαιδευτές του Κέντρου Εκπαίδευσης Νοηματικής Γλώσσας «Πολυχώρος Κιβωτός», για την άψογη συνεργασία. Παράλληλα δε, δηλώνει αρωγός, ως προς τη διεξαγωγή παρόμοιων εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε τα 40.000 μέλη της, να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες και σύνθετες ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλα τα επίπεδα υγειονομικής περίθαλψης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε      
Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Σκουτέλης                                                                 Αριστείδης Δάγλας