Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

KEIMENO ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογες πυσεεπ κυσεεπ


KEIMENO ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ
ΤΟ ΚΥΣΕΕΠ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 20-10-2018

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών που εκπροσωπούν το ΕΕΠ-ΕΒΠ στα υπηρεσιακά μας συμβούλια (ΚΥΣΕΕΠ-ΠΥΣΕΕΠ) πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 7 Νοέμβρη.
Ως υποψήφιοι για το ΚΥΣΕΕΠ και το ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, θεωρούμε υποχρέωση μας να θέσουμε υπ όψη σας μια σειρά βασικών θέσεων και διεκδικήσεων, για τις οποίες οι συνυπογράφοντες δεσμευόμαστε να εργαστούμε σε περίπτωση εκλογής μας.
Καλούμε όλους τους συνυποψηφίους μας στο Ενιαίο Ψηφοδέλτιο να τις προσυπογράψουν εφ όσον συμφωνούν, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την υλοποίηση τους. Ευχόμαστε δε σε όλους καλό αγώνα και καλή επιτυχία!

Διεκδικούμε:
1.      Kατάθεση, σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς, προτάσεων με στόχο την έγκαιρη και ακριβή καταγραφή, πιστοποίηση και δημοσιοποίηση από τα ΠΥΣΕΕΠ των οργανικών και λειτουργικών κενών σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ/ΚΕΣΥ, βάσει επιστημονικών  κριτηρίων.
2.       Αδιάβλητη διαδικασία ανακατανομής και δημιουργίας νέων οργανικών θέσεων, στα πλαίσια του ΚΥΣΕΕΠ και της Διεύθυνσης ΕΑΕ, ενόψει των μόνιμων διορισμών που έχουν εξαγγελθεί.
3.      Διεκδίκηση δίκαιης, διάφανης και αποτελεσματικής διαδικασίας προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών, μέσω ΟΠΣΥΔ και ΑΣΕΠ, με ενιαία κριτήρια και διαδικασία μοριοδότησης και με προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας.
4.      Υλοποίηση του πάγιου αιτήματος του κλάδου για αναβάθμιση των μελών του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού από Δ.Ε. σε Τ.Ε. και διεκδίκηση της δημοκρατικής εκπροσώπησης τους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Για το λόγο αυτό καταθέσαμε ήδη στον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής πρόταση για την άμεση εκλογή των εκπροσώπων του ΕΒΠ στο ΠΥΣΕΕΠ με στόχο την ανάδειξη του θέματος.
5.      Επίσης, την αντιπροσωπευτική σύνθεση των υπηρεσιακών μας συμβουλίων με την συμμετοχή εκτός των αιρετών και μελών ΕΕΠ που έχουν θέσεις στελεχών, καθώς και την καθιέρωση και εκλογή Συντονιστών ΕΕΠ-ΕΒΠ.
6.      Διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις και μεταθέσεις) με ηλεκτρονική υποβολή και ανάρτηση των κενών με ευθύνη του υπουργείου σε Α και Β φάση, ώστε να αποφεύγονται προσωπικές εξυπηρετήσεις και εκμετάλλευση των συναδέλφων. 
7.      Τέλος, αδιαπραγμάτευτα και δεσμευτικά δηλώνουμε ότι θα επιμείνουμε για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου μεταξύ των θέσεων αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων και διοικητικών θέσεων ευθύνης (διευθυντή ή προϊσταμένου), για την αποτελεσματική και χωρίς δεσμεύσεις υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων στα πλαίσια των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Συνάδελφοι
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, προκειμένου να ισχυροποιηθούν τα αιρετά μας συμβούλια και να επιλέξετε υποψηφίους που έχουν υπηρετήσει αποδεδειγμένα τις διεκδικήσεις του κλάδου και όχι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Με τιμή
Αρβανίτης Δημήτρης ΠΕ29 (υποψ. ΠΥΣΕΕΠ)
Παπαευαγγέλλου Κώστας ΠΕ25 (υποψ. ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ)
Τραγάκη Ευγενία ΠΕ23 (υποψ. ΠΥΣΕΕΠ)