Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΧΩΡΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Ο Σύλλογος Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν.Πλουμπίδης» καταγγέλλει το γεγονός ότι τα ειδικά σχολεία Κερατσινίου και Περάματος ξεκίνησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς ΕΕΠ (ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής, εργοθεραπευτής) και ΕΒΠ, ενώ ελλείψεις παρουσιάζονται και σε ειδικότητες εκπαιδευτικών (μουσική, γυμναστής), με αποτέλεσμα, εκτός του γεγονότος ότι τα παιδιά στερούνται την ευεργετική επίδραση των μαθημάτων αυτών, να μην μπορεί να γίνει και σωστή ανάπτυξη του ωρολόγιου προγράμματος.
Στο ειδικό δημοτικό σχολείο Κερατσινίου εκκρεμεί και η τοποθέτηση διευθυντή με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα και στη διοίκηση του σχολείου. Χρέη εκτελεί ο υποδιευθυντής προσπαθώντας να συνδυάσει παιδαγωγικό και διοικητικό έργο. 

Η παραπάνω εικόνα έρχεται να προστεθεί στο πάζλ της κάλπικης «κανονικότητας» για την οποία περηφανεύεται κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας και στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής... Είναι περιττό να τονίσουμε τις συνέπειες στην καθημερινή λειτουργία των ειδικών σχολείων για την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών… Καμιά αυταπάτη για την αναλγησία που δείχνει η πολιτεία και στην περίπτωση των μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Πρόκειται επί της ουσίας για πολιτική επιλογή υποβάθμισης με στόχο το ξεπούλημα και της ειδικής αγωγής… Ο κοινός αγώνας γονιών και εκπαιδευτικών είναι μονόδρομος ενάντια σε αυτή την πολιτική, που φέρνει σε απόγνωση τις οικογένειες που  δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους την εκπαίδευση και μόρφωση που τους αξίζει.
  1. Καμιά ανοχή, η δημόσια δωρεάν Παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους.
  2. Απαιτούμε την άμεση στελέχωση των ειδικών σχολείων με το απαιτούμενο ΕΕΠ και ΕΒΠ.
  3. Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή.