Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Τροποποιούνται οι αρμοδιότητες Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και ο ορισμός εισηγητή στο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., σε διάταξη σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ

Του Βασίλη Βούγια

 Στο σε δημόσια διαβούλευση- http://www.opengov.gr/ypepth/?p=4547- έως τις 8 Οκτωβρίου σ/ν «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο κ.ά. διατάξεις», προστέθηκαν διατάξεις που αφορούν στα Συμβούλιά μας το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 31:

Στην παράγραφο 1 βλέπουμε να ορίζεται εισηγητής ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., αναπληρούμενος από τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, ενώ αυτή τη στιγμή εισηγητής είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αναπληρούμενος από τον Προϊστάμενο του αρμόδιου Τμήματος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Στην παράγραφο 2 τροποποιείται το π.δ. 1/2003 (Α΄ 1) και συγκεκριμένα στο άρθρο 13 στις αρμοδιότητες των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. προστίθεται

 H Γνωμοδότηση :
  1. Για τη χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την ανάκλησή τους.
  2. Για τη χορήγηση αδειών χωρίς αποδοχές στο Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..
  3.  Για τη συνάφεια των τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών με το αντικείμενο της απασχόλησης των μελών Ε.Ε.Π..

Και ακριβώς αυτές τις αρμοδιότητες  τις αφαιρεί από το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., στο μέρος που αφορά στο σύνολο των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αφήνοντας μόνον 

Τη Γνωμοδότηση

  1. Για τη χορήγηση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. που ανήκουν σε κλάδους του Ε.Ε.Π..
  2.  Για τη συνάφεια των τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών με το αντικείμενο της απασχόλησης στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. που ανήκουν σε κλάδους του Ε.Ε.Π..
  3.   Για τη συνάφεια των τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών με το αντικείμενο της απασχόλησης στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. που ανήκουν σε κλάδους του Ε.Ε.Π..
 Προσθέτοντας
  
 Tη Γνωμοδότηση για την απαλλαγή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου που ανήκουν σε κλάδους του Ε.Ε.Π. από την άσκηση των καθηκόντων τους.