Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                                                    
ΑΘΗΝΑ, 06/09/2018
                                                                               Αρ. Πρωτ.: 139
                                                                                                               
                                                                                                                         ΠΡΟΣ
                          -Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019»

Από την Παρασκευή το Υ.Π.Π.Ε.Θ. έχει διαβιβάσει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης τις προβλεπόμενες για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. πιστώσεις.
Το σύνολο των πιστώσεων είναι 3091 και αυτές όπως έχει δηλωθεί αποτελούν την πρώτη και μοναδική φάση πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
Αίτημα των συναδέλφων και της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ήταν να βγουν όλες οι πιστώσεις όλων των προγραμμάτων μαζί, ώστε οι συνάδελφοι να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο δίκαιη αντιμετώπιση ως προς την επιλογή των δομών που επιθυμούν να εργαστούν.
Τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. των περισσότερων Περιφερειακών Διευθύνσεων συνεδρίασαν για την κατανομή των πιστώσεων και προχώρησαν στις προσλήψεις του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. λαμβάνοντας υπόψη τα δηλωθέντα λειτουργικά κενά, τη σειρά κατάταξης  στους πίνακες  και τη σειρά προτίμησης των συναδέλφων.
Το ότι έχει προσδιοριστεί μόνο μία φάση προσλήψεων δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και νέοι διορισμοί Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. αφού δεν έχει διατεθεί το σύνολο των πιστώσεων για Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές που αφορούν στην παράλληλη στήριξη μαθητών  και δεν έχουν ακόμη προσληφθεί οι 223 Ψυχολόγοι για τα Ε.Π.Α.Λ.
Επειδή πολλοί συνάδελφοι μας θέτουν ερωτήματα για το αν θα υπάρξουν και άλλοι διορισμοί σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των συναδέρφων θα  προκύψουν και νέες πιστώσεις (ο αριθμός των οποίων δε μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια) καθώς επίσης θα εξευρεθούν και πιστώσεις, που δεν θα αξιοποιηθούν από άλλα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. (πέρυσι είχαν προκύψει αντίστοιχα πάνω από 360 πιστώσεις).
Βεβαίως ως Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι θα υπάρξουν ανάγκες σε Ε.Ε.Π. και σε Ε.Β.Π. που δεν θα καλυφθούν, γι αυτό από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει αύξηση των πιστώσεων και άμεση αξιοποίησή τους με νέες προσλήψεις αναπληρωτών.
Παράλληλα ζητάμε από τους Περιφερειακούς συλλόγους και τους Αιρετούς μας να ελέγξουν και να συγκρίνουν τις  φετινές πιστώσεις συνολικά αλλά και κατά κλάδο, ώστε να διαπιστώσουμε εάν οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας για εξασφάλιση για το σχολικό έτος 2018-2019 ίδιων και περισσότερων πιστώσεων σε σχέση με πέρυσι είναι  ακριβείς.
Για ό,τι νεότερο η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. άμεσα θα ενημερώσει τους Περιφερειακούς συλλόγους και τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., παρακολουθεί το θέμα με τη δέουσα προσοχή και θα παρέμβει με δυναμικό και διεκδικητικό τρόπο αν το Υπουργείο φανεί ανακόλουθο στις δεσμεύσεις του για τουλάχιστον ίδιο αν όχι και μεγαλύτερο αριθμό πιστώσεων με την περσινή σχολική χρονιά (υπενθυμίζουμε ότι ο περσινός αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ανήλθε συνολικά στις 3579, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μας κοινοποίησε το Υ.Π.Π.Ε.Θ.).