Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Πρόσβαση για όλους, ευχάριστη έκπληξη στην Τήνο




Αποτέλεσμα εικόνας για ξυλινες ραμπες

Ξύλινες ράμπες με κατάλληλη επιφάνεια που εξασφαλίζει αυτόνομη πρόσβαση κολυμβητών με κινητικά προβλήματα ώς την θάλασσα. Κι αν η σωματική κατάσταση του καθήμενου σε αναπηρικό αμαξίδιο υποψήφιου κολυμβητή δεν επιτρέπει την αυτόνομη πορεία του έως το νερό, υπάρχει κατάλληλο όχημα για τη μεταφορά του εκεί.

Συντάκτης: Σπύρος Τσάμης.

Ξύλινες ράμπες με κατάλληλη επιφάνεια που εξασφαλίζει αυτόνομη πρόσβαση κολυμβητών με κινητικά προβλήματα ώς την θάλασσα. Κι αν η σωματική κατάσταση του καθήμενου σε αναπηρικό αμαξίδιο υποψήφιου κολυμβητή δεν επιτρέπει την αυτόνομη πορεία του έως το νερό, υπάρχει κατάλληλο όχημα για τη μεταφορά του εκεί… Έκπληξη!

Τι άλλο μπορεί να νιώσει κανείς όταν βλέπει στην Τήνο συνθήκες που θα ζήλευε συνολικά ο ελληνικός κοινωνικός περίγυρος…

Η σχετική πρόνοια, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει προσωπική ευαισθητοποίηση του ιδιοκτήτη, λειτουργεί σαν οδοδείκτης και βέβαια σαρκάζει τη σχετική ανεπάρκεια της χώρας μας… Ως γνωστόν, μόνο κατ΄ εξαίρεση εξασφαλίζεται στην Ελλάδα η αυτόνομη πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους!

Στην παραλία του Αγίου Φωκά, ενάμισι χιλιόμετρο από το κεντρικό λιμάνι του νησιού της Μεγαλόχαρης και μαγνήτη τις αυγουστιάτικες μέρες για προσκυνητές απ΄ όλο τον κόσμο, χωρίς να υπάρχει προσωπικός λόγος που τον υποχρεώνει, ο ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων και εστιατορίου Μαρίνος Σουράνης δείχνει τον δρόμο στην εχθρική για κατόχους κινητικών προβλημάτων ελληνική κοινωνία!

Τον πλαισιώνουν είκοσι νέα παιδιά, κυρίως φοιτητές και εργαζόμενοι τους καλοκαιρινούς μήνες στις παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις «Μαραθιάς»… Μεγαλόστομοι πολιτικάντηδες μάθετε από παρόμοιες εφαρμογές του αυτονόητου που όμως στην Ελλάδα φαντάζει ευχάριστη έκπληξη!


Πηγή: Η εφημερίδα των συντακτών