Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε την πιλοτική του λειτουργία στην Πάτρα το Mobile application “PROSVASIS ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ”

Η εφαρμογή καταγράφει και προβάλει προσβάσιμες διαδρομές για άτομα με κινητική αναπηρία.
Για 8η συνεχή χρονιά, το ΠρόγραμμαWorld of Difference του Ιδρύματος Vodafone έδωσε την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους. Μετά από εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχών, το Ίδρυμα Vodafone μέσω του Προγράμματος World of Difference καλωσόρισε 15 νέους ανθρώπους που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην πρόσβαση στη γνώση και την εκπαίδευση, στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, τέλος, στην υγεία και την υπογεννητικότητα.
Ανάμεσα στους 15 νέους που “ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά” και η Έφη Δασκαλοπούλου μέλος της ομάδας www.prosvasis.co, που ως Υπεύθυνης Προϊόντος μαζί με τον Κόμβο Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης InterMediaKT- http://intermediakt.org ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη ατόμων με κινητική αναπηρία, με τη χρήση της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών για το κοινό καλό.
Το mobile application “PROSVASIS ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ” λειτουργεί σε συσκευές με android αλλά και σύντομα σε iOS δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να καταγράφει διαδρομές προσβάσιμες για άτομα με κινητικές αναπηρίες.
Ένας εύκολος τρόπος καταγραφής όχι μόνο σημείων, αλλά για πρώτη φορά και διαδρομών προσβάσιμων για άτομα με κινητικές αναπηρίες. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνονται η πληροφόρηση και οι επιλογές των ατόμων με κινητικές αναπηρίες για πρόσβαση στην πόλη.
Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα με λίγα «κλικ» να:
1. Προτείνει/καταγράψει διαδρομές σε πραγματικό χρόνο χωρίς να απαιτείται η πρόσβαση σε υπολογιστή
2. Ενημερωθεί για τις προσβάσιμες διαδρομές άλλων χρηστών
3. Να αναζητήσει προσβάσιμες διαδρομές στην πόλη που επθυμεί.
4. Να αναζητήσει προσβάσιμα σημεία στην πόλη που επθυμεί
Στο πλαίσιο ανάπτυξης της εφαρμογής, ξεκίνησε από την Πάτρα στις 6 Ιουλίου 2018 πιλοτική καταγραφή χρήσιμων/αξιοποιήσιμων διαδρομών δημιουργώντας πολλαπλαστικά οφέλη για την κοινωνία και καλώντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να μοιραστούν διαδρομές προσβάσιμες της πόλης τους.
Σας καλούμε όλους να προτείνετε διαδρομές, να διαδώσετε την κίνηση και να ενημερωθείτε για τις προσβάσιμες διαδρομές μέσω του mobile application.
Το mobile application "PROSVASIS ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" είναι διαθέσιμο ΔΩΡΕΑΝ στο PlayStore για Αndroid συσκευές και σύντομα θα είναι στο App Store για iOS συσκευές. Kατεβάστε την εφαρμογή και περιηγηθείτε στις υπηρεσίες της.
Για να έρθουμε όλοι πιο κοντά αυξάνοντας τα όρια της πρόσβασης...