Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΚΑ ΕΡΙΦΥΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Συμπληρωματικές διευκρινήσεις σχετικά με τις αιτήσεις. Για την καταχώρηση στη ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.
Σχετικά με τα θέματα που γίνονται οι περισσότερες ερωτήσεις για τις αιτήσεις, συνοπτικά να διευκρινήσουμε τα εξής:
1) όσον αφορά την συνάφεια ΜΤΧ/κων τίτλων: όσα ΜΤΧ/κα έχουν κριθεί και έχουν λάβει συνάφεια δεν χρειάζεται να ξαναστείλουν το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών παρά μόνο το τίτλο. Όσοι δεν έλαβαν συνάφεια και όσοι ειναι η 1η φορά που καταθέτουν τα χαρτιά τους χρειάζεται να στείλουν και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Αυτοί που δεν έλαβαν συνάφεια να κάνουν αίτημα για εξέταση ή επανεξέταση του τίτλου με το αναλυτικό πρόγραμμα και πάλι ή οτιδήποτε άλλο συμπληρωματικό που θεωρούν ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει την συνάφεια. Εάν κάποιος έχει λάβει συνάφεια από το ΙΕΠ αλλά εργάστηκε σε άλλη ΠΔΕ φέτος και για του χρόνου κάνει τα χαρτιά του στη Κ. Μακεδονία πχ θα πρέπει να το αναφέρει για να αναζητήσει το έγγραφο συνάφειας η ΠΔΕ που θα προσληφθεί του χρόνου.
2) όσον αφορά τις προυπηρεσίες: χρειάζεται μια βεβαίωση από το φορέα που να αναφέρεται το αντικείμενο απασχόλησης, ο χρόνος απασχόλησης (από-έως), το ωράριο (εάν πλήρες ή εάν μειωμένο οπότε χρειάζεται να οριστούν οι ώρες) + τα ένσημα από το ΙΚΑ (ακριβώς όπως και πέρυσι δηλ.). Συμπληρώνω ότι από την εργασία στην Εκπαίδευση δεν χρειάζονται ένσημα παρά μόνο οι βεβαιώσεις από τις Διευθύνσεις.
3) εαν δεν μπορέσετε να προσκομίσετε φετινή βεβαίωση προυπηρεσίας μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης ή μέχρι τις 30/4 μπορείτε να κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνει ότι θα τη καταθέσετε μέχρι 4/5.
4) επικαιροποιημένα έγγραφα χρειάζονται μόνο για τα έγγραφα οικογενειακής κατάστασης και από υγειονομικές επιτροπές (ΚΕΠΑ). Οσον αφορά αυτά τα έγγραφα θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τις ΠΔΕ αφού γράψετε τους κωδικούς που είναι πάνω στις βεβαιώσεις των εγγράφων σας.
Η ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας έχει βγάλει διευκρινιστικές οδηγίες: http://kmaked.pde.sch.gr/…/anak…/anakoinoseis-eidikis-agogis για την συμπλήρωση της αίτησης και για την ηλεκτρονική καταχώρηση που λύνονται πολλές απορίες και γενικά βοηθούν.
Εύχομαι Καλή επιτυχία σε όλους!
Ερ. Διαμαντοπούλου
Αιρετό μέλος ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας