Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου από την Πρωτοβουλία αναπληρωτών-ωρομισθίων, για το διήμερο των κινητοποιήσεων των αναπληρωτών



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτων χαιρετίζει τους συναδέλφους αναπληρωτές, τα σωματεία μας  που συμμετείχαν τις δύο μέρες, 4/4 & 5/4 στις κινητοποιήσεις που έγιναν στο Υπουργείο Παιδείας και στην Βουλή καθώς και σε όλε ςτις πόλεις της Ελλάδας. Αρκετοί συνάδελφοι μαζί με τα σωματεία τους ανταποκρήθηκαν στην εβδομάδα δράσεων της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών με αίτημα τους μόνιμους διορισμούς!
    Χαιρετίζουμε ιδιαιτέρως  τους φοιτητές των δύο τμημάτων Ειδικής Αγωγής που συμμετείχαν την Τρίτη 4/4 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι απαίτησαν μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών την απόσυρση του σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης που  θα οδηγήσει τους ίδιους  και πολλούς αναπληρωτές στην ανεργία καθώς και μόνιμους μαζικούς διορισμούς.
    Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου που υποδέχτηκε τους συναδέλφους στο Υπουργείο με ΜΑΤ...  Αυτή φαίνεται ότι είναι η απάντηση του Υπουργείου στους συναδέλφους που γυρίζουν κάθε χρόνο όλη την Ελλάδα με μία βαλίτσα στο χέρι: αναπληρωση, ανεργία και ΜΑΤ!!!
    Οι συνάδελφοι της Ειδικής Αγωγής κατασκήνωσαν έξω από τον χώρο του Υπουργείου όλο το βράδυ και το πρωί της επόμενης μέρας μπήκαν στο Υπουργείο απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από ώρα, λάβαμε “πολλή αγάπη” από τον Υπουργό αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο λόγω των οικονομικών συνθηκών της χώρας ....
Tην ίδια στιγμή όμως  γίνεται : η κυβέρνηση να παίρνει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους εργαζόμενους με το κλείσιμο της Β αξιολόγησης δείχνοντας ότι βάζει σε τάξη και τα οικονομικά της παιδείας, γίνεται να είμαστε η 2η χώρα παγκοσμίως μετά την Αμερική που δίνει τα περισσότερα χρήματα για στρατιωτικές δαπάνες. Μόνιμοι διορισμοί όμως δεν γίνονται ...... Συνάδελφοι, απαντάμε ξεκάθαρα στα σχέδια του Υπουργείου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι όσο σκληρά και να προσπαθήσει να μας διασπάσει εμείς  δεν θα πατήσουμε καμία “μπανανόφλουδα” – δεν θα αλληλλοφαγωθούμε για ποιός θα δουλέψει με λιγότερα δικαιώματα!
Κόφτη στη ζωή και στα δικαιώματα μας δεν θα βάλουμε!
Δεν υποχωρούμε! Οργανωμένα με τα σωματεία μας, όλοι οι αναπληρωτές, οι μόνιμοι συνάδελφοι, οι γονείς και οι μαθητές μας απαιτούμε:
·         Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την τροπολογία που ψήφισε στις 29/3!
·         Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί, όσων δουλεύουν εδώ και χρόνια στην Εκπαίδευση!
·         Να παρθεί πίσω η δυνατότητα συμπλήρωσης ωραρίου στην Ειδική Αγωγή από εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης.
·         Κάλυψη εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους των αναγκών 5000 μαθητών με διαγνώσεις για παράλληλη στήριξη με ταυτόχρονη κατάργηση του καθεστώτος της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης.
·         Να καταργηθεί όλο το αντιεκπαιδευτικό οπλοστάσιο το οποίο αξιοποιεί η σημερινή και προηγούμενες κυβερνήσεις (ν.3699/2008, ν.3848/2010, ν.4115/2013,ν.4403/2016, ν. 4415/2016, ν.4452/2017).
·         Για όσο θα συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της μόνιμης αναπλήρωσης, οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται όλοι σε μια φάση από τη 1η Σεπτέμβρη, να έχουν τις ίδιες άδειες, τα ίδια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με τους μονίμους. Τους καλοκαιρινούς μήνες να παίρνουν όλοι επίδομα ανεργίας χωρίς περιορισμούς!
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις την Παρασκευή 7/4 (ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup)
Όλοι την Παρασκευή 7/4 στις 18:30 το απόγευμα στην Ομόνοια