Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών σχετικά με την ανακοίνωση του Ψηφίσματος

αγαπητοί συνάδελφοι, 
Πριν από λίγα λεπτά λάβαμε email από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, σύμφωνα με το οποίο επισημαίνεται η ''ουσιαστική διαφωνία τους με το πολιτικό σκεπτικό της ανακοίνωσης του ψηφίσματος'' και μας ζητείται η ΑΦΑΙΡΕΣΗ του ονόματος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών από το Ψήφισμα που αναρτήθηκε. Έχουμε ήδη προβεί στη σχετική διόρθωση και παρακαλούνται όσοι έχουν αναδημοσιεύσει το Ψήφισμα, επίσης να προβούν στην απαραίτητη διόρθωση. 
Επιπλέον, λάβαμε και δημοσιεύουμε παρακάτω, το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών για το αυριανό συλλαλητήριο στις 09:30 στην πλατεία Κοραή. ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΌ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2/12 ΣΤΙΣ 9:30 π.μ. στην πλ.Κοραή

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο! Η φετινή χρονιά για πολλά παιδιά και τις οικογένειες τους είναι μια χρονιά που θα τους βρει στο σπίτι... μακριά από την όποια δομή Ειδικής Αγωγής. Το ειδικό σχολείο υπολειτουργεί αφού λείπουν ακόμα ειδικότητες...
 Αναρωτιόμαστε πως το Υπουργείο μπορεί να πανηγυρίζει περί «ισονομίας» και «ένταξης»  κοροϊδεύοντας προκλητικά γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, όταν στην Παράλληλη Στήριξη δεν έχουν καλυφθεί οι αιτήσεις των παιδιών ούτε στο μισό! Οι συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης έχουν 2-3 παιδιά και όχι στο ίδιο σχολείο.  Τα Τμήματα Ένταξης δεν φτάνουν ούτε για “Ζήτω”!
 Συνάδελφοι, η κυβέρνηση βλέπει τα πάντα και την Ειδική Αγωγή, τα άτομα με αναπηρία ως κόστος, πράγμα που αποτελεί διαχρονική «κανονικότητα» της ειδικής εκπαίδευσης, κεντρική, στρατηγική κατεύθυνση για την ελληνική, την ευρωπαϊκή, και διεθνή πραγματικότητα.
Σε όλη αυτή την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και του σχολείου συνολικά – η απάντηση μας πρέπει να είναι αγώνας μαζί με τους γονείς των παιδιών και με το αναπηρικό κίνημα διεκδικώντας:

·         Μαζικές  προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού) στην Ειδική Αγωγή.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά. ΟΧΙ στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο.
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση.
·         Τουλάχιστον ένα τμήμα ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα. Ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή.

ü    Όλοι στο Πανελλαδικό/Παναναπηρικό Συλλαλητήριο στις 2 Δεκέμβρη στην προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής & Νήσσων 9:30πμ στο πεζόδρομο της Κοραή (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο).
ü    4ωρη διευκολυντική  στάση εργασίας της ΔΟΕ (από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 12:25μ.μ) για τη συμμέτοχη των συναδέλφων στο συλλαλητήριο.
ü    Κλιμακώνουμε με Γενική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου