Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"
 

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και της Παράλληλη Στήριξη Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής καθώς επίσης και η παράλληλη στήριξη υπολειτουργούν πανελλαδικά λόγω έλλειψης ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κεντρικής Μακεδονίας όπου υπάρχουν 230 οργανικά κενά ΕΕΠ και 75 κενά ΕΒΠ. Ανάλογο είναι το πρόβλημα και στην Δυτική Μακεδονία. Παρά το γεγονός ότι το αρμόδιο Υπουργείο υποσχόταν ότι όλα τα σχολεία, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας τους, θα λειτουργούν πλήρη σε προσωπικό, τα κενά αυτά δεν έχουν καλυφθεί. Αντίθετα, πλέον έχει παγιωθεί το φαινόμενο οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ να γίνονται έπειτα από δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Επιπλέον προβλήματα εντοπίζονται και στην μεταφορά των μαθητών, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Παρόλο που υπάρχουν λεωφορεία, δεν καλύπτουν τις ανάγκες. Στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας και στο ειδικό δημοτικό σχολείο τυφλών Θεσσαλονίκης υπάρχουν μαθητές που μεταφέρονται από τους γονείς τους λόγω έλλειψης θέσεων στα μέσα μεταφοράς. Αυτό συμβαίνει σε πολλές  σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων που συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για συρρίκνωση της ειδικής αγωγής και κατάργησης των ειδικών σχολείων με πρόσχημα τη δήθεν ένταξη και τη καταπολέμηση των διακρίσεων. Πολιτικής που φορτώνει το κόστος στην οικογένεια και με δραματικές επιπτώσεις στο παιδί με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·        Να καλυφθούν  άμεσα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι ελλείψεις των ΣΜΕΑΕ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σε ΕΕΠ και ΕΒΠ.
·        Να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών για την μεταφορά τους στα σχολεία με τα σχολικά λεωφορεία ώστε κανένας μαθητής να μην μείνει εκτός σχολείου.


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου