Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ 2015-16


Αγαπητοί συνάδελφοι,

με την ευκαιρία της σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, την περασμένη Παρασκευή 3-6-2016, σας κοινοποιούμε τον απολογισμό δράσεων της Ομοσπονδίας για τη χρονιά 2015-2016, όπως αναγνώστηκαν κατά τη συνεδρίαση. 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ 2015-16

Συγκροτήθηκε σε σώμα για τη διετία 2015-2017, στις  27-6-2015, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 2015 αποτελούμενο από τους: Σ. Καρπενησιώτη (Πρόεδρο), A. Λασιόπουλο (Αντιπρόεδρο), Ε. Τραγάκη (Γ. Γραμματέα), Χ. Αλμπάνη (Ταμία), Ι. Στεργιούλη (Οργανωτικό Γραμματέα), Μ. Τέλιου (Ειδ. Γραμματέα), Κ. Παπαευαγγέλου (Υπεύθυνο Τύπου & Δημ. Σχέσεων), Σ. Μαχαίρα (Αν. Μέλος) και Π. Κλωνη (Αν. Μέλος)


·        16-7-20215: Συμμετοχή και κατάθεση προτάσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη  συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων. Θέμα Ημερήσιας Διάταξης ήταν η "Πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση". 

·        28-9-2015: συνέλευση στο ΕΕΕΕΚ Κωφών & Βαρηκόων με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Ειδικής Αγωγής:  ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ΕΝΕΛΕΑ, ΣΑΤΕΑ, καθώς και τους Εκπροσώπους του Γονεϊκού Κινήματος (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, ΔΕΣ) και την ΕΣΑΜΕΑ, με βασικό θέμα την άμεση στελέχωση όλων των Ειδικών Σχολείων και των ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ.

·        29-9-2015: Στα πλαίσια της συμπόρευσης μας με το αναπηρικό κίνημα και τους φορείς της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν, στο Υπουργείο Παιδείας, συναντήσεις της ΕΣΑμεΑ, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ,  της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής  με τον Υπουργό, κ.  Ν. Φίλη.


·        30-9-2015: συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργανώθηκε στο Υπουργείο Παιδείας από κοινού  με την ΕΣΑμεΑ, την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, το ΣΑΤΕΑ, τον ΕΝΕΛΕΑ τους συλλόγους γονέων και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Κοινό αίτημα  οι άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ, καθώς και η εξεύρεση πιστώσεων για την Ειδική Εκπαίδευση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να λειτουργήσουν επιτέλους απρόσκοπτα τα σχολεία και οι υποστηρικτικές δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης.

· 5-10-2015: ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Σ. Καρπενησιώτης και ο υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων, Κ. Παπαευαγγέλου παρευρέθηκαν στο ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, κατά την επίσκεψη σε αυτό του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη.
Επίσης, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν στην κατάληψη του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, την οποία πραγματοποίησαν οι γονείς των μαθητών διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία λειτουργίας του σχολείου εξαιτίας της υποστελέχωσης

·   7-10-2015:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα με το συντονιστικό των φορέων της ΕΑΕ, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έδωσε δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

·  19-10-2015: συνάντηση του "Συντονιστικού των Φορέων όλης της Ειδικής Εκπαίδευσης", στο Α΄ ΚΕΔΔΥ ΑΘΗΝΩΝ, που συγκάλεσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την εκτίμηση της κατάστασης στελέχωσης των σχολείων ΕΑΕ και προγραμματισμό των επόμενων κινήσεών μας. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, της ΕΝΕΛΕΑ, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των Ειδικών Σχολείων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρίες Αττικής και Νήσων,  και διευθυντών των Ειδικών Σχολείων.

·        4-11-2015: ΠΟΣΕΕΠΕΑ, συμπαριστάμενη  στον αγώνα των ατόμων με Αναπηρία για αξιοπρέπεια,  κοινωνική προστασία, ισότητα και δικαιοσύνη, συμμετέχει στο Πανελλήνιο, Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ε.Σ.Α.με.Α. στην Πλατεία Ομόνοιας, για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί ενάντια στην κρίση και στις επιπτώσεις της. 


·        2-11-2015: Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Στάθης Καρπενησιώτης, συμμετείχε στην εκπομπή "Στον Ενικό" του Ν. Χατζηνικολάου με καλεσμένο τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.


·   3-12-2015: ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία της 3ης Δεκέμβρη, το Συντονιστικό των Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης,  διοργάνωσε με τη συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ τις ακόλουθες δράσεις και κινητοποιήσεις

1)συγκέντρωση-εκδήλωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ισότιμη συμμετοχή στη ζωή και την εκπαίδευση, την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, με κάλεσμα στο σύνολο των φορέων που στηρίζουν τα άτομα με αναπηρία
2)δράσεις συνεκπαίδευσης στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που διοργανώθηκαν την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη
3)δράσεις συνεκπαίδευσης για την ίδια ημέρα στο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, στις οποίες παρευρέθηκε και το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
4)πρωτοβουλία του Συντονιστικού με αίτημα στη SUPER LEAGUE για προβολή κοινωνικού μηνύματος για την αναπηρία στις φανέλες των ποδοσφαιριστών κατά τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (5-7 Δεκεμβρίου).
·        1-12-2015: ανακοίνωση για άμεση έναρξη λειτουργίας του επιστημονικού φορέα της Ομοσπονδίας με την επωνυμία ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ  & ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΜΕΓΕΕ), που φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν καθοριστικό παράγοντα επιστημονικής και ερευνητικής ανάπτυξης του κλάδου μας.

·        11 -12-2015: πραγματοποιήθηκε  η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη (Ολομέλεια των Προέδρων), στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), στην Αθήνα, με ημερήσια διάταξη: Οργανωτικά θέματα, Συντονισμός Δράσεων, Βιωσιμότητα Ομοσπονδίας


·        14-12-2015:  Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων συνάντηση κλιμακίου του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποτελούμενη από τους Σ. Καρπενησιώτη, Ε. Τραγάκη, Χ. Αλμπάνη και Κ. Παπαευαγγέλου και των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου και Β. Βούγια, με τη νέα Διευθύντρια Ειδικής Αγωγής κυρία Θεοδώρα Αστέρη. 

·        Δεκέμβρης 2015: Μεταφορά της έδρας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, επί της Πανεπιστημίου 59 και αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας

·        13-1-2016: ενόψει της συνεδρίασης της "Επιτροπής για την αναμόρφωση του πλαισίου μεταθέσεων και διορισμών", στο Υπουργείο Παιδείας, στην οποία συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Β. Βούγιας, Δ. Παπαευθυμίου και Δ. Αρβανίτης, η Ομοσπονδία κατέθεσε μεταξύ άλλων και πρόταση για Ίδρυση Γραφείου Ειδικής Εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.


·        4-2-2016: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ συμμετείχε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα και κήρυξε 24-ωρη απεργία για την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016. 


·        28-3-2016: συνάντηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ κκ Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου, με τον Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Π. Χαραμή. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Σύμβουλος του ΙΕΠ κ. Β. Κουρμπέτης.
  • 15-4-2016: κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, συμμετοχή στην κινητοποίηση-συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Εκπαιδευτικών, στο Υπουργείο Παιδείας. Ζητήσαμε από τον Υπουργό:
-να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Ειδική Εκπαίδευση
-να μην ισχύσει το πλαφόν των 60 μηνών για την προϋπηρεσία των αναπληρωτών
-να  υλοποιήσει το αίτημά μας για συμμετοχή σε έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο για τα σοβαρά ζητήματα της ΕΑ

·        19-4-2016: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Σ. Καρπενησιώτη και τον αιρετό του ΚΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου, συμμετείχε  στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις». 

·        22-4-2016:  συνάντηση της Διευθύντριας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, κυρίας Ντορέττας Αστέρη με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τους αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ, Δ. Παπαευθυμίου και Β. Βούγια.

·        11-5- 2016:  στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ κκ Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου και του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής κ. Δ. Αρβανίτη, καθώς και της προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη.


·        ΑΝΑΦΟΡΑ-ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι οποίοι κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής, με την οποία ζητείται γίνουν προσλήψεις μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής.

·        5-6 Ιουνίου 2016: 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Γκάζι.

·        6-6-2016: η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προσκλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις της για τον Ανασχεδιασμό και την Αναβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης, στα πλαίσια του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Επίσης: συνεντεύξεις των μελών του Δ.Σ. στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ραδιοφωνικούς, διαδικτυακούς  και τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Παρουσία του Δ.Σ. στις Γενικές Συνελεύσεις των ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας.