Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Παρασκευή το βράδυ στην Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενημέρωσε στη Βουλή για τις τροπολογίες που αφορούν στην εκπαίδευση και περιλαμβάνονται στο Σ/Ν υπουργείου Παιδείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" . Αρχικά ο κύριος Νίκος Φίλης ανακοίνωσε πως  τα ειδικά σχολεία θα ενσωματωθούν στα γενικά σχολεία για να ενσωματωθούν στην κοινωνία φυσιολογικά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να μην αναγκάζονται να μετακινούνται και τα παιδιά που δεν έχουν ειδικές ανάγκες να μπορούν εξοικειωθούν.
Αναφέρθηκε  στα ΣΔΕ (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) ενώ σημείωσε πως θα προσληφθούν 1025 εκπαιδευτικοί για την αντισταθμιστική εκπαίδευση από την αρχή της νέας χρονιάς!
Ειδική Αγωγή
"Έχουμε δεσμευτεί πως η ειδική αγωγή θα είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα που του εθνικού διαλόγου, και θα το φέρουμε ως ενα βασικό νομοσχέδιο.Έχουμε βάλει πλώρη για προσλήψεις και ο χώρος της ειδικής αγωγής έχει αδικηθεί σε αυτό τομέα. Φέτος κάναμε πολλές προσλήψεις αναπληρωτών. Η σημερινή διάταξη δεν ειναι το βασικό νομοθέτημα για την ειδική αγωγή.Σύντομα θα κουβεντιάσουμε για το παράλληλο πρόγραμμα." ανέφερε ο Ν.Φίλης
Βιβλιοθήκες
Μίλησε για ρυθμίσεις στις δημόσιες βιβλιοθήκες ενώ ανέφερε πως θα καταργηθεί η υποχρεωτική συμμετοχή υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης του υπουργείου σε επιτροπές που αφορούν την απογραφή των βιβλιοθηκών.
ΕΑΠ
Ο Νίκος Φίλης μίλησε για ενίσχυση της αυτοδιοικησης του ΕΑΠ με την συγκρότηση οργάνων και την σταδιακή μετάβαση σε διαδικασίες που θα προσιδιάζουν τα άλλα πανεπιστήμια.
Προσλήψεις στο ΕΑΠ
Θα δημιουργηθεί χώρος με σκοπό προσληφθούν νέοι επιστήμονες που σήμερα είναι άνεργοι
Καταργείται η κλήρωση στο ΕΑΠ και αφήνεται η αρμοδιότητα στην διοικουσα επιτροπή να καθορίσει και άλλους τρόπους εισαγωγής.
Πηγή: ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου