Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι δικάζονται στις 17 Νοεμβρίου μετά από τις μηνύσεις υποψηφίων διευθυντών κατά τις κρίσεις διευθυντών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας», γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσουν όπως αυτοί έκριναν και τους τιμά που στην βαθμολόγησή τους πήραν υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Σημειώνουμε ότι το πειθαρχικό συμβούλιο ομόφωνα απάλλαξε τους δύο αιρετούς από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και σταμάτησε την παραπέρα διαδικασία για την υπαγωγή τους σε δυνητική αργία.

Ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης έχει αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, με ψηφίσματα και εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συναδέλφους από συλλόγους εκπαιδευτικών και απλούς πολίτες.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ελεύθερης έκφρασης γνώμης των αιρετών και καταγγέλλει τέτοιες αναχρονιστικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που οδηγούν στη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου