Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
 
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας και καλή επιτυχία στους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς στόχους, που ο καθένας βάζει για την επιτυχία του έργου αυτού.
 
Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινάει με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα και εμπόδια. Ίσως, είναι περιττό να αναφέρουμε τα χιλιοπειπωμένα, μα πάντα επίκαιρα ζητήματα της τραγικής υποστελέχωσης των δομών της ΕΑΕ, των εκατοντάδων οργανικών και λειτουργικών κενών, της έλλειψης πόρων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής. Σε αυτά τα προβλήματα προστίθενται τα ευρύτερα κοινωνικά  και οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας και ο καθένας από μας, αυτή τη χρονική περίοδο. 
 
Καλούμαστε, λοιπόν, να επιτελέσουμε το καθήκον μας και να σταθούμε αρωγοί στους μαθητές μας, σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα οικονομικής, κοινωνικής αλλά και ηθικής κρίσης. Θεωρούμε όμως, ότι για να γίνει αποτελεσματικότερη η δουλειά μας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του δημόσιου σχολείου, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ορισμένων προϋποθέσεων, όπως η ισότιμη και δίκαιη συναδελφική αντιμετώπιση, η αρμονική και ολοκληρωμένη λειτουργία των δομών της ΕΑΕ, η παρουσία εν γένει συνθηκών αξιοπρεπούς εργασίας. Πέρα από όλα αυτά, απαιτείται η ύπαρξη  οράματος, κατεύθυνσης και σχεδιασμού για την εκπαίδευση και υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία και των οικογενειών τους, κάτι που θεωρούμε ότι απουσιάζει προς το παρόν από τη στρατηγική του Υπουργείου Παιδείας.
 
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε συνεργασία με τους περιφερειακούς συλλόγους και τους αιρετούς συναδέλφους των υπηρεσιακών συμβουλίων, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή και επίλυση των θεμάτων του δημόσιου σχολείου και ειδικότερα της ειδικής εκπαίδευσης καθώς και την ισότιμη αντιμετώπιση του ΕΕΠ και ΕΒΠ. Θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα σας στις δυσκολίες και τις χαρές.
 
Με εκτίμηση,
 
Στάθης Καρπενησιώτης
Πρόεδρος ΠΟΣΕΕΠΕΑ