Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ

Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς το Υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς σε ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική Εκπαίδευση:Προς:
- Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας
& Θρησκευμάτων
κ. Μπαλτά Αριστείδη
- Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
κ. Κουράκη Αναστάσιο
Κοινοποίηση: Δ/ντη Ειδικής Αγωγής,
Κ. Λολίτσα Κωνσταντίνο

Αθήνα, 13-5-2015
                     Αρ. Πρωτ: 14

«ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΕΠ & ΕΒΠ»
 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), λαμβάνοντας υπόψη την εκπεφρασμένη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για άμεσες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης,  ζητά να ληφθούν υπόψη από την ηγεσία του Υπουργείου τα 1500 λειτουργικά και οργανικά κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ, που υφίστανται στην Ειδική Εκπαίδευση, ώστε να προβλεφθεί ικανός αριθμός μόνιμων διορισμών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού  για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ όλης της χώρας.

Κρίνουμε ότι η αύξηση του αριθμού των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω μόνιμων διορισμών, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα της συμπερίληψης και συνεκπαίδευσης, που αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Γίνεται κατανοητό ότι η προοπτική του «ενός σχολείου για όλους», που εξ΄ όσων γνωρίζουμε αποτελεί και θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι εφικτή  με την παρουσία σε αυτό ειδικοτήτων που με την εξειδικευμένη γνώση τους, είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το θεσμό. Επίσης, συνάδει με την προτεραιότητα που δίνει η ηγεσία του Υπουργείου στην Ειδική Εκπαίδευση, κρίνοντας ορθώς ότι η «πραγματική αριστεία» μιας κοινωνίας είναι να φροντίζει και να εκπαιδεύει επιτυχώς τους έχοντες τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Δεδομένης της ασφυκτικής χρονικής πίεσης προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διορισμοί και να λειτουργήσουν εύρυθμα οι δομές Ε.Ε. από την επόμενη σχολική χρονιά, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ προτείνει να ισχύσει για φέτος στην περίπτωση του ΕΕΠ και του ΕΒΠ το κριτήριο του 30-μηνου της προϋπηρεσίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου