Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081

 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκέμβρη, έχει απευθύνει κάλεσμα στους περιφερειακούς συλλόγους-μέλη της και τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή σε πανελλήνια κινητοποίηση με δράσεις ενημέρωσης, πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.
  • Εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
  • Καταγγέλλουμε τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας που υπονομεύουν τη βιωσιμότητα των δομών Ειδικής Αγωγής.
  • Συμμετέχουμε με αλληλεγγύη και διακηρύσσουμε την ανάγκη σεβασμού στη διαφορετικότητα.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΔΔΥ ΣΕ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ


Στα πλαίσια του καλέσματος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στηρίζουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις των περιφερειακών μας συλλόγων:


ΣΕΕΠΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ (3η ΔΕΚ), πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρα Ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 ΝΟΕ 2014, στο αμφιθέατρο του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νέας Ιωνίας Βόλου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τμήματα του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου καθώς και ο Β’ κύκλος του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής:

11.30   Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας, παιδοψυχίατρο, κ. Κώστα Ζαγοριανό.

11.40  Ομιλία του αντιπροέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας, εργοθεραπευτή, κ. Χρήστο Γούλα με Θέμα: «Σχολεία για όλους».

12.00  Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Μικρές Χαρές»

12.10  Ομιλία από την αιρετή του ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας και μέλος του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας, κοινωνική λειτουργό,κ. Ράπτη Αποστολία με Θέμα : «Στερεότυπα και Προκαταλήψεις»

12.30  Προβολή βίντεο με τίτλο : «Διαφορετικότητα».

12.40  Ομιλίες μαθητών του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βόλου με Θέμα : « Η εμπειρία φοίτησης σε Ειδικό πλαίσιο – ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βόλου».

13.00  Συζήτηση – διαδραστικές ασκήσεις.


                                  

ΣΕΕΑΠΙΝ

Ο Σύλλογος Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΣΕΕΑΠΙΝ) διοργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια των δράσεων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, με την προβολή της ταινίαςI AM SAM”, την Τετάρτη 3-12-2014, 19:30 στο Πολύτεχνο.

Θα προηγηθεί σύντομη ομιλία για το βίωμα της αναπηρίας από την κα Καρέλλου Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργό και Κοινωνική Ανθρωπολόγο.

Επιπλέον μέλος του Συλλόγου, η εργοθεραπεύτρια Ματίνα Μανωλάκου, μίλησε την Πέμπτη 27-11 σε δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή για το χώρο της Ε.Α και την Τετάρτη 3-12 η ψυχολόγος και πρόεδρος του ΣΕΕΑΠΙΝ Μαρία Αγάθου θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ για το δελτίο ειδήσεων, ενώ θα συμμετέχει και σε κοινωνικές εκπομπές των δυο τοπικών καναλιών.


ΣΕΕΠΕΑ ΚΡΗΤΗΣ:

O Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κρήτης αποφάσισε στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, την προβολή ταινίας με τίτλο «Το Αριστερό μου πόδι» και ομιλία από τον ψυχολόγο και Αντιπρόεδρο του ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης κύριο Κουμπουζή, στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων.

Αντίστοιχα σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Ηρακλείου θα προβληθεί ταινία αναλόγου περιεχομένου και ομιλία από τον ψυχολόγο Θαλασσινάκη Κωνσταντίνο αιρετό εκπρόσωπο του ΠΥΣΕΕΠ Κρήτης.

(Υ.Γ: για την ώρα και μέρα θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση)

ΣΕΕΠΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Ηπείρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, διοργανώνει εκδηλώσεις - υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών- την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»  του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων και του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων.Το ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων θα εκθέσει τις δημιουργίες των μαθητών του υπό τον τίτλο: «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ», στον ίδιο χώρο. Το ετήσιο BAZAAR θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 17:00.Το Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων θα συμμετάσχει με τα μουσικά σύνολά του σε μια μουσική παράσταση υπό τον τίτλο: «ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ», προσφορά των μαθητών του προς τους συμμαθητές τους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις 18:00.Την κεντρική μουσική εκδήλωση θα προλογίσει ο Στεργιούλης Γιάννης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Τζίμας Γρηγόρης, Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων και ο Γιώσας Γιάννης, Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-


Επίσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης τόσο για την εκδήλωση αλλά και για θέματα που αφορούν την ΕΑΕ στην Ήπειρο αλλά και γενικότερα στη χώρα μας, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Γ. Στεργιούλης και ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων, Γ. Τζίμας συμμετείχαν στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ΒΗΜΑ καλεσμένοι της κας Στασινού. 

Ενώ οι ίδιοι θα προβάλουν την εκδήλωση και τα προβλήματα της ΕΑΕ την ερχόμενη Δευτέρα, 1-12-2014, στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TV1 καλεσμένοι του κου Μπούρχα.ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

To Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Κώστα Παπαευαγγέλου, συναντήθηκε με το Συνήγορο του Παιδιού και κατέθεσε αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στα ειδικά σχολεία. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε επίσκεψη από κοινού με το Συνήγορο του Παιδιού Γιώργο Μόσχο, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής στο Αιγάλεω.

Παράλληλα το ΔΣ του Συλλόγου θα καταθέσει ψήφισμα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ Αττικής κ. Γκίνη, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, όπου θα αναφέρεται η πρόταση του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Αττικής να σταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία με στόχο να γίνονται επισκέψεις στα γενικά σχολεία από τα ειδικά σχολεία για την αλληλεπίδραση των μαθητών μέσα από ποικίλες δράσεις, όπως δημιουργικό παιχνίδι και άλλα, ώστε μέσα από την συνύπαρξη αυτή να γίνει κατανοητή η αποδοχή στη διαφορετικότητα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής καλεί τα μέλη του που εργάζονται σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που προκηρύττει ο Σύλλογος την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 από τις 8:00 έως τη 12:00 μ.. προκειμένου να παραστούμε ΟΛΟΙ στην εκδίκαση της αγωγής κατά των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου