Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής  

Βερανζέρου 14, 5ος όροφος γραφ.1 Αθήνα,

Τ.Κ. 10432, Τ.Θ.13674 Τ.Κ.10310,

τηλ./φαξ: 210 3511505

www.seepeaa.gr

e-mail: info@seepeaa.gr

Ιδρυτικό Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού

Προσωπικού (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)



Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2014





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.A.) Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας συμπορεύεται και συνεργάζεται με την Π.Ο.Σ.Ε.Π.Ε.Α. με στόχο αφενός την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των δομών της ειδικής εκπαίδευσης, αφετέρου δε για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το ΔΣ του Συλλόγου κάνει άλλη μια καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην Ειδική Εκπαίδευση και προτείνει δράσεις.

Ζούμε και εργαζόμαστε σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω έλλειψης σωστού πολιτικού σχεδιασμού.

Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έχει ανά πάσα στιγμή στα χέρια της όλα τα λειτουργικά κενά των Σχολικών Μονάδων και των 58 ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας.

Οι πιστώσεις που δίνονται είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ μπροστά στις ανάγκες. Δεν μπορεί η πολιτεία να κωφεύει και να αγνοεί επιδεικτικά τις φωνές των παιδιών – των γονέων των εργαζομένων- της κοινωνίας.

Με γνώμονα τα παραπάνω, το ΔΣ συναντήθηκε με το Συνήγορο του Παιδιού και αφού κατέθεσε αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στα ειδικά σχολεία αποφασίστηκε επίσκεψη από κοινού με τον Συνήγορο του Παιδιού Γιώργο Μόσχο την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής στο Αιγάλεω.

Παράλληλα το ΔΣ του Συλλόγου θα καταθέσει ψήφισμα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ Αττικής κ. Γκίνη την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 όπου θα αναφέρεται η πρόταση του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Αττικής να σταλεί εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία με στόχο να γίνονται επισκέψεις στα γενικά σχολεία από τα ειδικά σχολεία για την αλληλοεπίδραση των μαθητών μέσα από ποικίλες δράσεις όπως δημιουργικό παιχνίδι και άλλα, ώστε μέσα από την συνύπαρξη αυτή να γίνει κατανοητή η αποδοχή στη διαφορετικότητα.

Ο Σύλλογος δηλώνει, ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους δυνατούς τρόπους για την ανατροπή αυτών των ρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του σήμερα με αντιλήψεις άλλων εποχών και στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό α π α ι τ ε ί σεβασμό και αναγνώριση του έργου και της αποστολής του από την Πολιτεία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής καλεί τα μέλη του που εργάζονται σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) του Υ.ΠΑΙ.Θ. να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας που προκηρύττει ο Σύλλογος την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 από τις 8:00 έως τη 12:00 μ.. προκειμένου να παραστούμε ΟΛΟΙ στην εκδίκαση της αγωγής κατά των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.





Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας





Παναγιώτα Λεωτσάκου Σοφία Παπαγεωργοπούλου