Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΜΕ 245 ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 2618 ΚΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081

Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι
            Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά και πιστεύουμε ότι  με την κοινή προσπάθεια θα καταφέρουμε να προσφέρουμε στους μαθητές μας ουσιαστικές εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες παρά τα σημαντικά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.  
     Κατόπιν εντολών ανώτατων υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε αγιασμός σε όλα τα σχολεία ανεξάρτητα αν αυτά είναι αδύνατο να λειτουργήσουν πλήρως άμεσα. Έτσι οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους αποτέλεσαν το σκηνικό της «επιτυχίας» για την συγκάλυψη για μία μέρα της πραγματικής κατάστασης.
            Ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, δεκάδες σχολεία (ειδικά δημοτικά και νηπιαγωγεία, ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ ΕΑ) παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό η βοηθητικό προσωπικό. Αυτό,σε συνδιασμό με την έλλειψη μέσων μεταφοράς, έχει σαν αποτέλεσμα τα σχολεία αυτά να μη λειτουργούν ακόμη η στην καλλίτερη περίπτωση να λειτουργούν με μειωμένο ωράριο αλλά όχι για όλους τους μαθητές.
            Δυστυχώς οι μαθητές που δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μετακίνησης, αλλά κυρίως οι μαθητές που δεν αυτοεξυπηρετούνται, θα παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι νεωτέρας, αφού το απαραίτητο ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν έχει ακόμη προσληφθεί. Παρά τις εξαγγελίες του υπουργού ακόμη και οι λίγες πιστώσεις που ανακοινώθηκαν (245 για ΣΜΕΑΕ σε σύνολο 2618 λειτουργικών κενών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ) δεν μπορούν να απορροφηθούν πριν το τέλος Σεπτέμβρη. Κι αυτό λόγω της καθυστέρησης από το ΥΠΑΙΘ της προκήρυξης της διαδικασίας πρόσληψης που προκαλεί καθυστέρηση στην διαδικασία έγκρισης των πινάκων και την τοποθέτηση των αναπληρωτών.
            Kαλούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα σε γενναία αύξηση των πιστώσεων για προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ στα ειδικά σχολεία και ΕΕΠ σε ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ.

            Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέεας


Στ. Καρπενησιώτης                        Δ. Αρβανίτης