Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081


Αθήνα 27 Αυγούστου 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί συνάδελφοι

               Είμαστε όλοι μάρτυρες αυτό το διάστημα της αναποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, που έχει οδηγήσει στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα καθυστέρηση στις διαδικασίες στελέχωσης των ΣΜΕΑΕ, των ΚΕΔΔΥ και γενικά των υπηρεσιών ειδικής εκπαίδευσης με ΕΕΠ, ΕΒΠ και ΕΠ. Αναρωτιόμαστε αν η αιτία είναι πράγματι η αβελτηρία των υπευθύνων η ο στόχος είναι η περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπ όψη η ταλαιπωρία μαθητών , γονέων και εργαζομένων και η συνεχής υποβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών  υπηρεσιών.
               Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έγκαιρα με υπομνήματα, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες, έντονες γραπτές διαμαρτυρίες και επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες (υπηρεσιακές μεταβολές, εγκύκλιος αναπληρωτών, θεσμικό πλαίσιο), αλλά και την πολιτική απόφαση, του Υπουργού κ. Α. Λοβέρδου, του Υφυπουργού κ. Α. Δερμετζόπουλου και της κυβέρνησης, να συνεχίσει την τακτική των προσλήψεων στην ΕΑΕ αποκλειστικά μέσω ΕΣΠΑ.
               Η δε δίκαιη διεκδίκηση μας και όλων των εκπαιδευτικών περί μόνιμων διορισμών μέσω ΑΣΕΠ, φαίνεται ήδη να μετατρέπεται σε προεκλογικό πυροτέχνημα που θα πυροδοτήσει νέες φάμπρικες εκμετάλλευσης των υποψήφιων με φροντιστήρια που θα στήσουν οι επιτήδειοι.
               Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών του υπουργείου είναι τα σχολεία να αργήσουν τραγικά να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν για όλους τους μαθητές, παρά τις διακηρύξεις ότι όλα θα είναι έτοιμα από τις 5 Σεπτέμβρη.
               Επί των διαδικαστικών είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα, με βάση χθεσινή ενημέρωση από την Διεύθυνση ΕΑ σχετικά με την τύχη του ΦΕΚ για την πρόσληψη αναπληρωτών. Το πρόβλημα φαίνεται ότι τοποθετείται στην Γραμματεία της Κυβέρνησης από όπου αναμένεται ο έλεγχος νομιμότητας, η υπογραφή και προώθηση για δημοσίευση.
               Όσο για τις αποσπάσεις, αυτές συζητήθηκαν ήδη και κατά πληροφορίες έχουν εγκριθεί κατά 95%, αλλά αναμένουμε την υπογραφή του Υπουργού και την δημοσίευση της απόφασης.
              
Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος      Ο Γ. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης    Δ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου