Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ 7-7-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ  
ΤΗΣ 7-7-2014

               Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Ιουλίου στην Αθήνα, το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ YΠΑΙΘ
               Η συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Δερμετζόπουλο ήταν μια επιτυχής κίνηση του Συμβουλίου αφού, με την παρουσία και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, τέθηκαν και συζητήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο όλα τα σημαντικά θέματα του κλάδου και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην στελέχωση για την νέα χρονιά και στην μόνιμη στελέχωση με ΕΕΠ – ΕΒΠ με την διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
               Αποφασίσθηκε να γίνει προσπάθεια νέας συνάντησης, την οποία υποσχέθηκε ο κ. Λοβέρδος, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο. Έγιναν ήδη επαφές για συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρύθμισης κ. Μητσοτάκη η την υφυπουργό κα Χριστοφιλοπουλου, με στόχο την συστηματική προώθηση του δίκαιου αιτήματος για προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ, προς αντικατάσταση των παραιτηθέντων και συνταξιοδοτηθέντων συναδέλφων. Σημειώνουμε ότι ο τελευταίος διαγωνισμός για διορισμούς ΕΕΠ και ΕΒΠ έγινε το 2005.
ΑΔΕΔΥ
               Σχετικά με την αίτηση μας για ένταξη στην ΑΔΕΔΥ θεωρείται απαράδεκτη η καθυστέρηση εξέτασης της από τα αρμόδια όργανα της τριτοβάθμιας ομοσπονδίας. Αποφασίσθηκε να ξαναστείλουμε έγγραφο και να ζητάμε γραπτή απάντηση και ενημέρωση ενώ θα ζητήσουμε και συνάντηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
               Ενημέρωση από Μπ. Λεωτσάκου σχετικά με τα οικονομικά. Διαπιστώνεται σημαντικό πρόβλημα στα οικονομικά και συζητείται ο τρόπος για επίλυση του προβλήματος.
               Αποφασίσθηκε να ξεκινήσει η διαδικασία για παρακράτηση των συνδρομών από την Ενιαία Αρχή Αρχή πληρωμών και απόδοση στον σύλλογο, με βάση παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ.). Για το λόγο αυτό θα σταλεί έγγραφο σε όλους τους περιφερειακούς για να ξεκινήσουν την διαδικασία με το Γεν. Λογιστήριο (σχετικά θα δοθούν σαφείς οδηγίες).
               Θα γίνει σε κάθε περίπτωση ενημέρωση των μελών κάθε συλλόγου για τον νέο τρόπο πληρωμής της ετήσιας συνδρομής. Θα υπάρχει δυνατότητα ο κάθε συνάδελφος να αρνηθεί την παρακράτηση με σχετική γραπτή δήλωση του. Θα τονισθεί όμως ότι το θέμα  είναι πολύ σοβαρό και θα τεθεί θέμα εκπροσώπησης τους από τον σύλλογο και την Ομοσπονδία.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
               Βρίσκεται στην διαδικασία έγκρισης από το Πρωτοδικείο. Τέθηκε επίσης θέμα  μόνιμου νομικού συμβούλου για να υπάρχει διαρκής υποστήριξη στα σοβαρά θέματα του κλάδου.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
               Υπάρχουν περίπου 10 υποψηφιότητες για συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή, αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικές ως προς τους κλάδους και τους περιφερειακούς συλλόγους. Αποφασίσθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να υποβάλλουν αιτήσεις και βιογραφικά μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, οπότε θα γίνει συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους.
ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ
               Σχετικά με τις δράσεις για την νέα σχολική χρονιά αποφασίσθηκε κατ αρχήν να γίνει προσπάθεια για οργάνωση επιστημονικής ημερίδας η συνεδρίου και πολιτιστικής δράσης με σκοπό την προβολή των θέσεων μας αλλά και την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας.