Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΕΑΥ

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α
Βερανζέρου 14, 5ος όροφος, ΤΚ 10432 Αθήνα, τηλ./fax.210 3511505, Τ.Κ.10310
e-mail seepeaa@yahoo.gr www.seepeaa.gr

Αθήνα 30 .05.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μάιου 2014 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, συνάντηση με Σχολικούς Συμβούλους ΕΑΕ, που διοργάνωσε ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Η συνάντηση είχε σαν θέμα την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το πλαίσιο και την μέχρι σήμερα λειτουργία των ΕΔΕΑΥ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι ΣΣ Γ. Τζήμας (Α Αθήνας), Γ. Μπαλαμώτης (Πειραιά) και Α. Μουταβελής (Δ Αθήνας). Εκ μέρους του ΣΕΕΠΕΑΑ η Πρόεδρος Μπ. Λεωτσάκου και ο Αντιπρόεδρος Κ. Παπαευαγγέλου και για την ΠΟΣΕΕΠΕΑ ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης και ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης.
Από την διαλογική συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων που διεξήχθη φαίνεται ότι υπάρχουν σε αρκετά σημεία κοινές απόψεις και διαπιστώσεις όσον αφορά:

Tην ανάγκη για άμεση επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου (ν. 4115/2013) και του κανονισμού λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ ώστε να είναι λειτουργικές και να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών που φοιτούν στην εκπαίδευση.

Την ανάγκη για αξιοποίηση της σωρευμένης εμπειρίας των ΚΕΔΔΥ και των στελεχών τους που χρόνια τώρα παρέχουν υπηρεσίες διάγνωσης και υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Την εξασφάλιση της στελέχωσης με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό που θα προσληφθεί για την στελέχωση των ΕΔΕΑΥ, για την αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων στη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων ΣΜΕΑΕ.

Την διασφάλιση της διεπιστημονικής προσέγγισης στην αξιολόγηση και υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η/και αναπηρία.

Την διασφάλιση αυστηρής εφαρμογής των κανόνων δεοντολογίας στις διαδικασίες και τη λειτουργία των ειδικών μελών των ΕΔΕΑΥ.
Συζητήθηκε επίσης η εφαρμογή και το περιεχόμενο του προγράμματος επιμόρφωσης που οργάνωσε το ΙΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά την στελέχωση και λειτουργία των ΕΔΕΑΥ. Εκφράσθηκε η άποψη ότι η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα πρόχειρη και ότι μια ποιο ομαδική ‐ συμμετοχική επιμορφωτική διαδικασία θα ήταν πράγματι χρήσιμη και αποτελεσματική για την εξυπηρέτηση των σκοπών του προγράμματος.
Αποφασίσθηκε επίσης να συνεχισθεί η συνεργασία στο ίδιο πλαίσιο και να εκδοθεί η παρούσα ανακοίνωση από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής εκ μέρους των παρευρισκόμενων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Παναγιώτα Λεωτσάκου                                           Σοφία Παπαγεωργοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου