Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΑΕ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μάρτη, στις 6.30 μμ στο 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Λάρισας, εκδήλωση-συζήτηση για το νέο νόμο για την Ειδική Αγωγή με συμμετοχή εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και στελεχών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (διευθυντές ΣΜΕΑΕ και προιστάμενοι ΚΕΔΔΥ) από όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας.
               Την συνάντηση οργάνωσε ο ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας και συμμετείχαν εκτός του προεδρείου του συλλόγου (Πρόεδρος Κ. Ζαγοριανός, Αντιπρόεδρος Χρ. Γούλας) και  αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Γ. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη και τον Οργανωτικό Γραμματέα Γ. Τότσιο.
               Κύριο θέμα αποτέλεσε η σχεδιαζόμενη από το ΥΠΑΙΘ κατάθεση νόμοσχεδίου για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  είναι δυστυχώς, με απόφαση του υπουργείου, έξω από τις διαδικασίες σχεδιασμού της πολιτικής για την ΕΑΕ, παρ όλο που έχουν προτάσεις και θέσεις για όλα τα θέματα.
               Παρουσιάσθηκαν οι επικαιροποιημένες ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την ΕΑΕ και έγινε ευρεία συζήτηση με τοποθετήσεις και κατάθεση προβληματισμού από όλους τους συμμετέχοντες, για τα θέματα των διορισμών μονίμων και αναπληρωτών, την οργάνωση νέων δομών, την λειτουργία των ΚΕΔΔΥ και των ΕΔΕΑΥ, την προσπάθεια του υπουργείου για επιβολή της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης, την ανάγκη για ισότιμη μεταχείριση του ΕΕΠ σε θέματα υπηρεσιακής εξέλιξης και επιστημονικής καθοδήγησης , την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση, τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ και άλλα θέματα.
               Γενική ήταν η εντύπωση ότι τέτοιες συναντήσεις – εκδηλώσεις που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους  είναι χρήσιμο να γίνονται σε κάθε ευκαιρία.

               Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ πιστεύει ότι η πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας, όπως και αυτή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με την οργάνωση της Ημερίδας στις 15 Μάρτη, πρέπει να βρούν μιμητές και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.