Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ – ΕΒΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ – ΕΒΠ

               Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στ. Καρπενησιώτη με τον υπεύθυνο ευρωπαικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) του Υ.ΠΑΙ.Θ.  Ε. Ζαχαράκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία του θέματος των προσλήψεων ΕΕΠ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα η εμφανιζόμενη σημαντική καθυστέρηση της έγκρισης των προσλήψεων για τις ανάγκες των ΚΕΔΔΥ και η προώθηση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.
               Εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία για την  υπερβολική καθυστέρηση αφού αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα ΚΕΔΔΥ να  παραμένουν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις προς τους εξυπηρετούμενους πολίτες.
               Η απάντηση του κ. Ζαχαράκη ήταν ότι άμεσα θα προωθηθεί η διαδικασία με την υπογραφή της σχετικής πράξης τροποίησης. Ως εκ τούτου αναμένουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα το Υ.ΠΑΙ.Θ. να διαθέσει επιτέλους τις σχετικές πιστώσεις στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης.
               Συζητήθηκε επίσης το θέμα των προσλήψεων ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ και κατατέθηκε η αντίδραση της Ομοσπονδίας μας στην χρησιμοποίηση τους για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ. Τονίσθηκε ότι είμαστε διατεθιμένοι να προσβάλουμε νομικά την διαδικασία των προκηρύξεων εφ όσον αυτή γίνεται από τον ΟΑΕΔ και δεν στοχεύει στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των ωφελούμενων αλλά στην κάλυψη των πάγιων αναγκών των εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών δομών ειδικής αγωγής σε προσωπικό.
               Η θέση του κ. Ζαχαράκη όπως την εξέφρασε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας είναι ότι τα προγράμματα αυτά δεν έχουν στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων αλλά την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων. Για δε την χρήση τους από το Υ.ΠΑΙ.Θ. παρέπεμψε στην υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία του.
               Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΠΥΣΕΕΠ Αττικής συνεδρίαση με θέμα μεταξύ άλλων την τοποθέτηση- κατανομή ειδικοτήτων σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕ.Δ.Δ.Υ.-ΕΔΕΑΥ μέσω του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

               Οι αιρετοί εκπρόσωποι του ΕΕΠ – ΕΒΠ  Τ. Κατσούλη και Β. Κανονίδου, Δ. Αρβανίτης ακολουθώντας την τακτική που προτάθηκε από την Ομοσπονδία μας,  αφού κατέθεσαν την έγγραφη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την πολιτική προσλήψεων, αποχώρησαν από την συνεδρίαση αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την διαδικασία.