Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ





               Μεγάλη συμμετοχή στην ανοιχτή εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας, χθές Σάββατο 5 Οκτώβρη, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από νωρίς το πρωί μέλη του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής και εθελοντές ξεκίνησαν το στήσιμο των εγκαταστάσεων και από τις 11.00 π.μ. άρχισαν να καταφθάνουν εκπρόσωποι φορέων και συνάδελφοι εργαζόμενοι στις δομές ειδικής αγωγής στήνοντας τα περίπτερα τους.
               Η ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη από διάθεση για συμμετοχή, συνεργασία και αισιοδοξία ότι αναδεικνύοντας το έργο μας και διαδηλώνοντας την διάθεση μας να είμαστε παρόντες και να αγωνιστούμε για επίλυση των σημαντικών προβλημάτων, τελικά θα πετύχουμε την διάσωση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στη χώρα μας.
               Συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και υλικό (αφίσες , ενημερωτικό υλικό) η παρουσία εκπροσώπων τους σημαντικοί φορείς της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής όπως η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ , ο ΣΑΤΕΑ, ο ΕΝΕΛΕΑ, το ΔΕΣ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ο Σύλλογος Διερμηνέων Νοηματικής.
               Επίσης πήραν μέρος με περίπτερα όπου αναδείχθηκαν μέσω ενημερωτικού υλικού και παρουσίασης έργων των μαθητών πολλές εκπαιδευτικές δομές όπως τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγ. Δημητρίου, Νέου Ηρακλείου, Αιγάλεω, Πειραιά, Τυφλών Πολυαναπήρων, Θήβας, « Άνοιξη», τα ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πειραιά και Αιγάλεω, και το Ειδικό Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου.
               Από την Πρωτοβάθμια το 6ο Ειδικό Δημοτικό Αθηνών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής,  το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Κ.Ε.Α.Τ., το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης.
               Ακόμη πήραν μέρος με ενημερωτικό υλικό και παρουσία εργαζομένων τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Α Αθήνας, Β Αθήνας, Γ Αθήνας, Δ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής.
               Πλήθος πολιτών και συναδέλφων επισκέφθηκαν την εκδήλωση και περιηγήθηκαν στα περίπτερα, ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους φορέων και εκπαιδευτικών δομών, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
               Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ζωγραφήσουν το μεγάλο πανώ της εκδήλωσης.
               Το απόγευμα στήθηκε και η οθόνη όπου προβλήθηκαν βίντεο και ταινίες μικρού μήκους παραγωγής των σχολείων που συμμετείχαν.
               Μεγάλη μουσική σκηνή στήθηκε σε κεντρικό σημείο και η μουσική πλημμύρισε τον χώρο, ενώ το βράδυ τα rock γκρουπάκια έδωσαν τον κατάλληλο μουσικό τόνο στην εκδήλωση. 
                Η μεγάλη ομάδα εθελοντών ανέλαβε να βοηθήσει τους συμμετέχοντες σε κάθε θέμα που προέκυπτε αλλά  και  την περιφρούρηση του χώρου.
               Πριν την έναρξη της συναυλίας ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στάθης Καρπενησιώτης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα οξυμένες αυτή την περίοδο και χρειάζεται η συνεργασία και η αγωνιστική διάθεση όλων για να τις ξεπεράσουμε. Ακόμη δήλωσε ότι η κοινωνία μας χρειάζεται να επενδύσει στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αφού αυτό οδηγεί στην αποδοχή του διαφορετικού που συνδέεται άμεσα με την μείωση της επιρροής των ιδεών που ενισχύουν την βία και τον φασισμό.   
                              Όλα λειτούργησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της οργανωτικής επιτροπής και αποδείχθηκε ότι όταν είμαστε ενωμένοι και έχουμε διάθεση προσφοράς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επιτύχουμε τους στόχους μας.
               Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, στους εθελοντές, στους μουσικούς και τους χορηγούς της εκδήλωσης και υποσχόμαστε ότι θα έχει την ανάλογη συνέχεια.