Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΟΡΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟ 5ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 5ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη έγινε στην Αθήνα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, το 5ο Διοικητικό της Συμβούλιο. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο αντιπρόεδρος Γ. Στεργιούλης ( από τα Γιάννινα), ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης, η Ταμίας Μπ. Λεωτσάκου, ο Οργανωτικός Γραμματέας Γ. Τότσιος (από τα Τρίκαλα), η Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη. Επίσης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη ο η Μ. Αγάθου, αναπλ. μέλος (από την Κέρκυρα).
Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Κ. Παπαευαγγέλου, οι αναπληρωματικοί αιρετοί στο ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Τ. Κατσούλη και Α. Κολιοπάνου,  καθώς και η συνάδελφος Κόχυλα Ξένη μέλος του ΕΒΠ.
Τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση αφορούσαν την κατάσταση που δημιουργείται στην ειδική αγωγή, ειδικότερα η μεγάλη καθυστέρηση στις προσλήψεις και η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης. Επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αποσπασματικές  νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με το άρθρο 28 του Ν. 4186/2013, που ψηφίσθηκε πρόσφατα
Ακόμη συζητήθηκε η πορεία της προετοιμασίας των προαπαιτούμενων για την ένταξη στην ΑΔΕΔΥ. Όπως ενημέρωσε η Μπ. Λεωτσάκου έτοιμοι παρουσιάζονται οι περιφερειακοί σύλλογοι της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –- ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  και ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ενώ εκκρεμμότητες συνεχίζουν να έχουν οι σύλλογοι ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΡΗΤΗΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ.
Αποφασίσθηκε να γίνουν όλες οι ενέργειες για την τελική προετοιμασία της ένταξης μέχρι τέλους Οκτώβρη οπότε πρέπει να λήξει το θέμα με συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. Να ενημερώσουμε ότι θα προχωρήσουμε στη διαδικασία με όσους είναι έτοιμοι, αφού το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά την γενικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας σε θέματα κινητοποιήσεων, παρέμβασης και συνεργασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Στα πλαίσια της οργανωτικής ανασυγκρότησης αποφασίσθηκε επίσης η διεξαγωγή,  το Σάββατο 23 Νοέμβρη, Κατασταστικής Γενικής Συνέλευσης, το αντικείμενο της οποίας προετοιμάζεται ήδη από επιτροπή που αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. με υπεύθυνη την Μπ. Λεωτσάκου. Οι προετοιμαζόμενες τροποποιήσεις αφορούν την διαδικασία εκλογής Δ.Σ., την θεσμοθέτηση θεματικών επιτροπών και επιτροπών ειδικοτήτων, την δημιουργία επιστημονικού οργάνου και άλλα θέματα. Μετά από πρόταση του Δ. Αρβανίτη αποφασίσθηκε να διεξαχθεί παράλληλα Συμβούλιο Προέδρων των Περιφερειακών Συλλόγων με στόχο την κινητοποίηση και συμβολή όλων στις κοινές προσπάθειες.
Ο Γ. Τότσιος ενημέρωσε για τις προσπάθειες για ανασυγκρότηση του συλλόγου της  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔ και ΘΡΑΚΗΣ αλλά και πρότεινε να υπάρξει οργανωτική παρέμβαση της Ομοσπονδίας σχετικά με την επικοινωνία και την διάχυση των πληροφοριών από και προς τους περιφερειακούς συλλόγους.
Αποφασίσθηκε να αναλάβουν την αμφίδρομη επικοινωνία με εκπροσώπους των συλλόγων και αιρετούς ο Γ. Τότσιος (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) και ο Γ. Στεργιούλης (ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ).
Η Τ. Κατσούλη έθεσε θέμα νομικής κάλυψης από την Ομοσπονδία των συναδέλφων που εργάζονται στα ΚΕΔΔΥ, αφού ήδη απειλούνται με μηνύσεις από γονείς που απαιτούν, βάσει του Ν. 4186/2013, γνωματεύσεις σε 45 ημέρες, κάτι που είναι αδύνατο, αφού ούτε προσωπικό υπάρχει αλλά και ο αριθμός των αιτήσεων (παλαιών και νέων) είναι πολύ μεγάλος.
Συνέδεσε δε το θέμα αυτό με την μείωση του προσωπικού και από υπηρεσιακές μεταβολές, που προκλήθηκαν λόγω και της ανασφάλειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΔΔΥ, χωρίς να είναι σίγουρη η αντικατάσταση των συναδέλφων με αντίστοιχους αναπληρωτές.
Η Μ. Αγάθου μίλησε επίσης για την υποστελέχωση των ΚΕΔΔΥ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 
Αποφασίσαμε  ότι  η Ομοσπονδία θα διερευνήσει τις δυνατότητες νομικής κάλυψης των συναδέλφων και τα μέσα που υπάρχουν για αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ προτάθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα  συνάντησης με προισταμένους και εργαζόμενους στα ΚΕΔΔΥ. Το θέμα αυτό προτάθηκε να το αναλάβουν η Μπ. Λεωτσάκου και η Ευγ. Τραγάκη. Τονίσθηκε επίσης ότι η επίλυση του προβλήματος περνά αναγκαστικά μέσα από την στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.
Η συνάδελφος Κόχυλα Ξένη μέλος του ΕΒΠ, σε παρέμβαση της πρότεινε στις παρεμβάσεις μας να τονίσουμε την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την ΕΑΕ. Επίσης ότι είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε την μονιμοποίηση των αναπληρωτών που για 9-10 χρόνια προσφέρουν υπηρεσίες στα σχολεία.
Έγινε τοποθέτηση από τον πρόεδρο ότι αυτοί αποτελούν τους κύριους διεκδικητικούς στόχους των παρεμβάσεων μας, αλλά χρειάζεται εκτός των παραστάσεων σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες από την Ομοσπονδία, να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα όταν οργανώνονται εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία θα εκτιμήσει άμεσα την κατάσταση και την διάθεση των συναδέλφων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και θα αναλάβει αντίστοιχες δράσεις όπως έπραξε όλο το τελευταίο διάστημα, με την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (απεργίες, στάσεις εργασίας, συμμετοχή σε συλλαλητήρια). Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύει και η εκδήλωση της 5 Οκτώβρη για την ΕΑΕ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου