Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.



               Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα που μας παραχώρησε η Ο.Λ.Μ.Ε. συνέντευξη τύπου εν όψει της Μεγάλης Ανοικτής Εκδήλωσης για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που οργανώνει η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης και συλλόγους γονέων.
               Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκδήλωσης που αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο ανάδειξης των προβλημάτων της ειδικής αγωγής, διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απαξίωση  της από την ελληνική πολιτεία αλλά και ανάδειξης του σημαντικού έργου που πραγματοποιείται από τους Εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. 
               Τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα που βιώνουμε οι εργαζόμενοι και οι μαθητές των σχολείων που ως κύρια αιτία έχουν την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στην ειδική αγωγή και την συνεπακόλουθη καθυστέρηση της στελέχωσης των ειδικών σχολείων και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κυρίως στηλίτευσε την αβελτηρία των  πολιτικά και υπηρεσιακά αρμόδιων του Υ.ΠΑΙ.Θ. να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν έγκαιρα την πολιτική πιστώσεων του υπουργείου που αφορά το ΕΕΠ και ΕΒΠ.
               Παρουσίασε την κατάσταση στα σχολεία και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. όλης της χώρας που είναι χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά αφού τα ειδικά σχολεία ακόμη υπολειτουργούν και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.    αυξάνονται οι λίστες αναμονής. Άλλωστε τα λειτουργικά κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένα (1600 περίπου).

               Παρουσιάζουμε σε επόμενη ανάρτηση όλο το κείμενο της παρουσίασης  του προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.