Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
              
  Σήμερα 1η ημέρα Απεργίας του ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρετεί στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας επισκέφθηκε το Υ.ΠΑΙ.Θ. και κατέθεσε ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, τον υφυπουργό κ. Συμ. Κεδίκογλου και τον διευθυντή ΕΑΕ κ. Λολίτσα.
               Με το υπόμνημα παρουσιάζουμε την ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και τονίζουμε την υποχρέωση των αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για επίλυση των προβλημάτων.
               Σε συνάντηση με τον διευθυντή ΕΑΕ προέκυψε ότι για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να διαθέσει ούτε μία πίστωση, ούτε ένα ευρώ, για την στελέχωση της ειδικής αγωγής. Γίνεται προσπάθεια για διαφορετική κατανομή πιστώσεων από προγράμματα ΕΣΠΑ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Αν και αυτή είναι άκαρπη θα έχουμε το τραγελαφικό φαινόμενο να βγούν άχρηστες οι αιτήσεις των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ, και να μην ισχύσουν οι πίνακες για τις προσλήψεις, που θα γίνουν με την ευθύνη και τις διαδικασίες του ΟΑΕΔ.
               Σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο όλοι οι υποψήφιοι συνάδελφοι να έχουν εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να διαθέτουν ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ για να έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης. Τα δε προσόντα καταβάλλεται προσπάθεια να είναι τα ίδια, με την σημείωση ότι θα ισχύσουν και τα κριτήρια των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
               Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης για απαξίωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της ειδικής εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία η/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στοχεύει στο κλείσιμο των εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών δομών στην δημόσια εκπαίδευση που φαίνεται ότι κοστίζουν ακριβά….
               Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την αποτροπή των δυσμενών αυτών εξελίξεων και καλεί τους περιφερειακούς συλλόγους, τα μέλη της, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε αγωνιστική ετοιμότητα.  

ΣΗΜ.: Η απόφαση για τις Αποσπάσεις του ΕΕΠ και ΕΒΠ είναι στο γραφείο του υπουργού και αναμένει την υπογραφή του.