Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Υ.ΠΑΙ.Θ. κο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ


Σήμερα 26/9/2013 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας του προεδρείου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στο Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση των αποσπάσεων και την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της ειδικής αγωγής.
Η Δ/νση ΕΑΕ μας δήλωσε ότι περιμένει την υπογραφή σύντομα ενώ σχετικά με τις πιστώσεις ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες για κάλυψη μέρους των αναγκών από προγράμματα ΕΣΠΑ του υπουργείου.
Από την Ομοσπονδία μας κατατέθηκε έντονη έγγραφη διαμαρτυρία που δημοσιεύουμε παρακάτω.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,

Α.Π. 306

Αθήνα 26 Σεπτεμβρίου 2013

Προς
Τον κ. Υπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ.
Κ. Αρβανιτόπουλο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην υπογραφή των Αποσπάσεων ΕΕΠ – ΕΒΠ από τον Υπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αρβανιτόπουλο

Αξιότιμε κε Υπουργέ

               Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας και των αιρετών μας στο Υ.Σ.Ε.Ε.Π. προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. φαίνεται ότι δεν έχετε αξιολογήσει ως σημαντικό το πρόβλημα που δημιουργείτε στους  εργαζόμενους στην ΕΑΕ και τους μαθητές τους.
               Αφού έφτασε τέλος Αυγούστου για να αποφασίσετε την υπογραφή της εγκυκλίου για την πρόσληψη των αναπληρωτών τώρα περιμένετε να βγεί και ο Σεπτέμβρης για να αποφασίσετε την τοποθέτηση των αποσπασμένων συναδέλφων (αφού η σχετική πρόταση του ΥΣΕΕΠ υπάρχει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου), στις σχολικές τους μονάδες.
               Αυτό αποτελεί μία ακόμη κακή μεταχείριση της ειδικής αγωγής και των εργαζομένων σ αυτή, αλλά και των μαθητών που περιμένουν την στελέχωση των σχολείων τους που είναι κλειστά η υπολειτουργούν.
               Επιβεβαιώνεται έτσι η απόφαση σας για υποβάθμιση και σταδιακή διάλυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και αυτό αποδεικνύεται κυρίως από την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, την οποία η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καταγγέλει καθημερινά πλέον, με σχετικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις στοιχείων για τα κενά σε Εκπαιδευτικούς , ΕΕΠ και ΕΒΠ.

κε Υπουργέ

περιμένουμε να μας ενημερώσετε αν πρόκειται να συνεχίσετε να αγνοείτε τους χιλιάδες μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τους γονείς τους και τους εργαζόμενους.

καλούμε τους συναδέλφους

 μόνιμους και υποψήφιους αναπληρωτές σε αγωνιστική ετοιμότητα αφού φαίνεται ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και να διατηρήσουμε σε λειτουργία τα σχολεία μας.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας 

Στ. Καρπενησιώτης                       Δ. Αρβανίτης