Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αντί μηνύματος για την νέα σχολική χρονιά

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. - Αντί μηνύματος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αντί μηνύματος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δημοσιεύουμε γράμμα της συναδέλφου Μαρίας Αγάθου - Ψυχολόγου, αναπλ. μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και βέβαια άνεργης μέχρι σήμερα. 

Αγαπητοί Γονείς..

Δεν είμαι νηπιαγωγός, δασκάλα ή καθηγήτρια. Είμαι ψυχολόγος που ζώ μεσα στα σχολεία, στην εκπαίδευση στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τα τελευταία 8 απο τα 14 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας. Πρώτη φορά είδα τόση συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση των Εκπαιδευτικών χτές, πρώτη φορά είδα κλίμα σύμπνοιας παρά τις διαφορετικές προτάσεις..πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο να αγωνιά και να αντιστέκεται, σήμερα έξω απο την Πρωτοβάθμια και για αυτό θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον Σύλλογο τους, τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας- έναν σύλλογο που τόσο άξια και με απαράμιλλη αφοσίωση και ενεργητικότητα οδηγεί η πρόεδρος και καλή φίλη μου Ελένη Μαλαχά.
Τα σχολεία ξεκινούν πετσοκομμένα, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που το κράτος επιχειρεί μαγειρέματα, ώστε να βγάλει ότι υπάρχουν και υπεράριθμοι!!
Οικογένειες χωρίζονται γιατί δεν τους δίνουν αποσπάσεις. Μια εκπαιδευτικός σήμερα, με χρόνια προυπηρεσία, ήρθε απο την Κομοτηνή στην Κέρκυρα..μια γυμνάστρια αφήνει τα παιδιά της και πάει στην Κρήτη.. Νέα παιδιά που ερωτεύτηκαν, χωρίζονται και μένει άλλος εδώ και άλλος εκεί.. Νεαρές δασκάλες που δούλεψαν ως αναπληρώτριες, με όρεξη και δημιουργικότητα, αρχίζουν να καταθλίβονται, βλέποντας ότι το μέλλον είναι ζοφερό και φέτος θα μείνουν άνεργες. 

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά χωρίς καθαρίστριες..που θα στείλετε τα παιδιά σας αγαπητοί γονείς; σε ένα βρώμικο σχολείο χωρίς πετρέλαιο για το κρύο του χειμώνα..με έναν εκπαιδευτικό διαλυμένο που τον χτυπάει ασύστολα η τρόικα;..θα αφήνατε το σπίτι σας παγωμένο; θα αφήνατε το δωμάτιο του παιδιού σας μέσα στη βρωμιά; Καποιοι διευθυντές αρχισαν να απευθύνονται στις μητέρες να συνδράμουν στον καθαρισμό του σχολείου για να μη μαζευτούν ποντίκια..

Στην Ειδική Αγωγή, την οποία έχω υπηρετήσει και πασχίζω να στηρίζω μέσω του Συλλόγου μας, τα πράγματα είναι τραγικά. Τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Ιονιων Νήσων (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Φυσιοθεραπευτες, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Σχ. Νοσηλευτές, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό), είναι αυτή τη στιγμή άνεργοι και περιμένουν μπας και προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ σε Ειδικά Σχολεία ή μέ 490 ευρώ απο τον ΟΑΕΔ στα ΚΕΔΔΥ..Το Ειδικό σχολείο ξεκινάει με 4 αντι 7 εκπαιδευτικούς..χωρίς λεωφορείακι για την μεταφορά των παιδιών, χωρίς βοηθητικό προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών, χωρίς επιστημονικό προσωπικό να βοηθήσει τα ίδια και τους γονείς τους.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατι αγαπημένοι μου γονείς, πρέπει να διαλέξετε τι θέλετε..θέλετε σχολεία που να υπολειτουργούν αρκεί να είναι ανοιχτά ώστε να παρκάρουμε τα παιδιά μας; Σιγουρα όχι.. Αν θέλετε Σχολεία πραγματικά μη σταθείτε απέναντι στους εκπαιδευτικούς αλλά στο πλαι τους..

Με εκτίμηση
Μια Ψυχολόγος που αγαπάει τα παιδιά και την Παιδεία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου