Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

               Συνεχίζοντας την προσπάθεια για υποστήριξη των δίκαιων θέσεων και αιτημάτων του κλάδου και για αποτροπή δυσμενών εξελίξεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας συμμετείχε στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η συμμετοχή μας πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κας E. Μακρή.
               Ειδικότερα παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης και η Ταμίας Μπ. Λεωτσάκου, οι οποίοι είχαν συναντήσεις και συνεργασίες με τους υφυπουργούς κ.κ. Γκιουλέκα και Κεδίκογλου, με βουλευτές όλων των κομμάτων και εκπροσώπους φορέων όπως η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, ο ΕΝΕΛΕΑ, κ.ά.
               Κατά τη συζήτηση όπου οι φορείς παρουσίασαν τις θέσεις τους και απάντησαν σε ερωτήσεις βουλευτών για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, πήρε το λόγο και ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
               Παρουσίασε την δυσμενή κατάσταση και επισήμανε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ΕΑΕ εξ αιτίας της υποστελέχωσης των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ (403 οργανικά κενά και πολλαπλάσια λειτουργικά), της μείωσης των πιστώσεων για αναπληρωτές, των βίαιων αλλαγών στις δομές και τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση, την διαθεσιμότητα και στην ΕΑΕ παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων).
               Επίσης παρουσίασε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας όσον αφορά τις διατάξεις του άρθρου 28 - περί ειδικής αγωγής- το οποίο περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τη σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ), την ισότιμη υπηρεσιακή εξέλιξη του ΕΕΠ, την Επιμόρφωση του ΕΕΠ και ΕΒΠ και θέματα λειτουργίας των δομών της ειδίκής αγωγής (ΕΕΕΕΚ και ΚΕΔΔΥ).
               Αναφέρθηκε στην θέση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν εκπάιδευσης και για τους μαθητές με αναπηρία και ζήτησε την απόσυρση της πρόβλεψης για ίδρυση ιδιωτικών ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής και για παροχή  ιδιωτικής στήριξης με δαπάνες των γονέων.
               Οι προτάσεις μας για βελτίωση του σχετικού άρθρου κατατέθηκαν προς τους αρμόδιους ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και συνεργασία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλή, με στόχο την προώθηση και από την μεριά της αντιπολίτευσης των προτάσεων μας.

               Επίσης ζητήθηκε η συνεργασία για την εκδήλωση για την ειδική αγωγή που προετοιμάζει η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τις 5 Οκτώβρη.