Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον Υφυπουργό ΥΠΑΙΘ Συμεών Κεδίκογλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον υφυπουργό ΥΠΑΙΘ  Συμεών Κεδίκογλου

               Στα πλαίσια της προσπάθειας του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας, για προώθηση των θέσεων και προτάσεων μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του προεδρείου με τον υφυπουργό ΥΠΑΙΘ, αρμόδιο για θέματα ειδικής αγωγής,  Συμεών Κεδίκογλου. Εκ μέρους του προεδρείου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Στάθης Καρπενησιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αρβανίτης.
               Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Βούγιας και ο αιρετός ΥΣΕΕΠ Δημήτρης Παπαευθυμίου. Συμμετείχε επίσης  ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ Κώστας Λολίτσας.
               Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση των θέσεων της Ομοσπονδίας μας για την βελτίωση της κατάστασης στην ειδική αγωγή και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της άνισης μεταχείρισης του ΕΕΠ και ΕΒΠ που εργάζεται στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ.
               Ειδικότερα παρουσιάστηκαν οι προτάσεις μας για α) την υποστελέχωση των ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ (βλ. οργανικά και λειτουργικά κενά), β) την σύνθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων (δηλ. το πρόβλημα της μη εφαρμογής του Ν. 3699/2008 που προβλέπει τον ορισμό Συμβούλων ΕΕΠ), γ) την  θεσμοθέτηση και προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ με σταθερά κριτήρια πρόσληψης (βασικό πτυχίο και προυπηρεσία), δ) την επίλυση του προβλήματος της άνισης μεταχείρισης όσον αφορά την υπηρεσιακή εξέλιξη του ΕΕΠ , ε) την συμμετοχή του ΕΕΠ και ΕΒΠ σε προγράμματα επιμόρφωσης με κατάλληλη θεματολογία και διδάσκοντες.
               Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπ όψη και θα συμπεριλάβει τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για τροποποιήσεις στο τελικό κείμενο του άρθρο 27 του σχεδίου νόμου για το Τεχνολογικό Λύκειο, που κατατέθηκε πρόσφατα προς συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
               Επίσης ανέφερε ότι συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του σχεδίου νόμου για την ειδική αγωγή και αναμένει τις αναλυτικότερες προτάσεις μας ώστε να συμπεριληφθούν σ αυτό.
               Συζητήθηκε ακόμη το πρόβλημα με τις μειωμένες πιστώσεις από τον κρατικό προυπολογισμό για προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (πρόγραμμα για ΕΒΠ για στήριξη στην γενική εκπάιδευση – πρόγραμμα για ΕΔΕΑΥ – πρόγραμμα ΟΑΕΔ), κάτι που αποτελεί σύμφωνα με τον υφυπουργό την μοναδική δυνατότητα για την νέα σχολική χρονιά.
               Θα παρακολουθήσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών και θα είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

               Το Δ.Σ. θα συνεχίσει καθημερινά την προσπάθεια με συναντήσεις και συνεργασίες με υπηρεσιακούς παράγοντες, πολιτικά κόμματα και βουλευτές, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεργασίας και επίτευξης της ικανοποίησης κάθε δίκαιου αιτήματος μας.