Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Π.Ε.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,
 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/8/2013
              
               Ο χώρος της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής σήμερα το μόνο που δεν έχει ανάγκη είναι η εφεύρεση λόγων αντιπαλότητας ανάμεσα σε συναδέλφους που λειτουργούν στον ίδιο δύσκολο εκπαιδευτικό χώρο. Η δύσκολη αυτή συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ασχολούμαστε με θέματα όπως αυτά που με έμμονο τρόπο και διαχρονικά ανακαλύπτουν και ανακοινώνουν κάποιοι αυτόκλητοι εκπρόσωποι όλων των κλάδων, όπως έκανε πρόσφατα με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΠΕΣΕΑ κ. Μ. Ευσταθίου.
               Την εποχή του διαδικτύου, που οι διαφορετικές απόψεις  ούτως η άλλως κατατίθενται και αναδεικνύονται, είναι απαράδεκτο κάποιοι να επιδιώκουν την «με το στανιό» ανάληψη της εκπροσώπησης όλων και μάλιστα όταν οι ίδιοι και μέλη τους, που διετέλεσαν πολιτικά στελέχη στο υπουργείο, ευθύνονται για αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις εργαζομένων στην ειδική αγωγή (ανισότιμη μεταχείριση ΕΕΠ, αναβολές διαγωνισμών ΑΣΕΠ για αποφοίτους τμημάτων ειδικής αγωγής, ομηρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ επί 10ετία τουλάχιστον, κ.ά.).
               Ακόμη θεωρούμε απαράδεκτη την  εν αγνοία και σε αντίθεση με τις επίσημα εκφρασμένες θέσεις  Ομοσπονδιών όπως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, χρησιμοποίηση τους,  από ένα εκπαιδευτικό στέλεχος (σχολικό σύμβουλο) που δεν διαθέτει καμία συνδικαλιστική ιδιότητα και η μόνη και μόνιμη δυνατότητα προβολής είναι η αξιοποίηση μιας θέσης προέδρου στο  Διοικητικό Συμβούλιο ενός επιστημονικού συλλόγου.
               Περαιτέρω δεν αποτελεί για μας έκπληξη το γεγονός της αντισυναδελφικής αλλά και επιλήψιμης νομικά και υπηρεσιακά δημοσιοποίησης, κατά ψευδή μάλιστα τρόπο, των πεπραγμένων υπηρεσιακού συμβουλίου επιλογής προισταμένων ΚΕΔΔΥ στην Περιφέρεια Ηπείρου. 
               Χρησιμοποιώντας με ανακρίβεια αυτά τα στοιχεία προσπαθεί να απαξιώσει την λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία διατείνεται ότι προκαλούν « συντεχνιακούς ανταγωνισμούς, εξυπηρετήσεις, συναλλαγές, συγκρούσεις κλπ.». Είναι αντίθετα σε όλους γνωστό ότι τόσα χρόνια με τη συμμετοχή αιρετών ΕΕΠ και πλειοψηφία εκπαιδευτικών στελεχών, γίνεται προσπάθεια για διαχείριση της δύσκολης πραγματικότητας της ειδικής αγωγής,  στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων με κατανόηση και συνεργασία στα πλαίσια της διεπιστημονικότητας.
               Ως Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχουμε την πρόθεση να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την ενότητα των εργαζομένων στην ειδική αγωγή  αλλά δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον τη συνέχιση της έμμονης και γραφικής στο τέλος συμπεριφοράς που προσπαθεί να καλύψει συντεχνιακές επιδιώξεις.
               Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την υπεράσπιση και μέσω της νομικής οδού κάθε δικαιώματός μας.    

Για το Δ.Σ.

Ο Π ρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας


Στ. Καρπενησιώτης                                     Δ. Αρβανίτης