Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αθήνα 16-6-2013

               Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου συνάντηση του προεδρείου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής, με την συμμετοχή και των αιρετών ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, με τον περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη.
               Η συνάντηση  είχε δύο κύρια θέματα:
1ον. Tην ενημέρωση του περιφερειακού διευθυντή για τα συνεχιζόμενα κρούσματα αυθαιρεσιών διευθυντών ΣΜΕΑΕ και συμβούλων Ε.Α. όσον αφορά την τήρηση του καθηκοντολόγιου και την ίση μεταχείριση του ΕΕΠ και ΕΒΠ που απασχολείται στα ειδικά σχολεία της Αττικής και
2ον την έκφραση της ανησυχίας μας όσον αφορά την στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ με εκπαιδευτικό, ΕΕΠ και ΕΒΠ την προσεχή σχολική χρονιά.
               Για το πρώτο θέμα αναφέρθηκαν συγκεκριμένες περιπτώσεις αυθαιρεσίας διευθυντών που χρησιμοποιούν ακόμη και την απειλή της αξιολόγησης για να επιβάλλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και διοίκηση που δεν έχει σχέση με παιδαγωγικές αρχές. Επίσης αναφέρθηκαν περιπτώσεις άνισης μεταχείρισης του ΕΕΠ και ΕΒΠ σε σχέση με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Ο περιφερειακός διευθυντής δήλωσε ότι θα επιληφθεί κάθε σχετικής έγγραφης καταγγελίας.
               Όσον αφορά το δεύτερο θέμα τονίσθηκε ότι ήδη με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς καταγράφονται 222 λειτουργικά κενά ΕΕΠ και ΕΒΠ στις 70 ΣΜΕΑΕ και τα 7 ΚΕΔΔΥ της Αττικής και η   προοπτική εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς προβάλει ζοφερή. Ζητήθηκε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη των κενών με στόχο την εξυπηρέτηση των μαθητών με αναπηρία και ΕΕΑ.
               Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της άνισης μεταχείρισης του ΕΕΠ και ΕΒΠ όσον αφορά την δυνατότητα εκλογής σε θέσεις ευθύνης αλλά και της συμμετοχής σε προγράμματα επιμόρφωσης.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γ. Γραμματέας


           Στ. Καρπενησιώτης                           Δ. Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου