Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι αποφάσεις του 2ου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Οι αποφάσεις του 2ου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

     Παρουσιάζουμε τις κυριότερες αποφάσεις του 2ου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

1.      Συμμετέχουμε με 3ωρη στάση εργασίας και οργανωμένη παρουσία στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 19 Απρίλη. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Αθήνα η σε αντίστοιχες δράσεις στην περιφέρεια.
2.      Διεκδικούμε συντεταγμένα την άμεση επίλυση των θεμάτων που αφορούν την ισότιμη μεταχείριση του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην εκπαίδευση.
3.      Υποστηρίζουμε ενεργά διεκδικήσεις και προσπάθειες κλάδων που είναι δίκαιες και αφορούν το σύνολο των συναδέλφων και στα πλαίσια αυτά θα συμβάλλουμε στην επεξεργασία και κατάθεση αντικειμενικών νομοθετικών ρυθμίσεων για τους Ψυχολόγους, τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Στόχος μας είναι η θεσμοθέτηση της λειτουργίας θεματικών επιτροπών στην καταστατική συνέλευση που προετοιμάζουμε.
4.      Συνεχίζουμε την προσπάθεια και υποστηρίζουμε τους περιφερειακούς συλλόγους για συσπείρωση των συναδέλφων και συμμετοχή των μελών στις επεξεργασίες θεμάτων και την λήψη αποφάσεων για τα θέματα μας. Καλούμε τους περιφερειακούς συλλόγους να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να προετοιμασθεί η καταστατική συνέλευση και η ένταξη στην ΑΔΕΔΥ.
5.      Υποστηρίζουμε ενεργά τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον εργασιακό χώρο. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε την δίκαιη επίλυση του προβλήματος της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ Ιωαννίνων και την λήξη της μακρόχρονης και άδικης ταλαιπωρίας των συναδέλφων.
6.      Το ΔΣ έχει ήδη θέσει το θέμα της ανακατανομής των κενών οργανικών θέσεων και καλεί τους περιφερειακούς συλλόγους και τους αιρετούς να συλλέξουν τα σχετικά στοιχεία ανά περιφέρεια και να μας τα αποστείλουν μαζί με τις προτάσεις τους.
7.      Η οργάνωση μέχρι το τέλος Ιουνίου εκδηλώσεων κοινωνικής παρέμβασης και επικοινωνίας στο κέντρο και την περιφέρεια με πρωτοβουλία των περιφερειακών συλλόγων. Σκοπός είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, των μαθητών και των γονέων και του ρόλου του ΕΕΠ και ΕΒΠ. Σχετικά θα ανακοινωθούν σύντομα οι οργανωτικές λεπτομέρειες.
8.      Το Δ.Σ. ανακοινώνει την διενέργεια «διαγωνισμού» με προτάσεις μελών για την επιλογή σήματος και λογότυπου της ομοσπονδίας, με στόχο την προώθηση της αναγνωρισιμότητας σε όλες τις παρεμβάσεις της.