Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ (18-22/3/2013)


Ο Οργανωτικός Γραμματέας Γ. Τότσιος, ανταποκρινόμενος εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας σε αιτήματα συναδέλφων, συνεργάστηκε με το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας, στην κατεύθυνση να υπάρξει κινητοποίηση της τοπικής Περιφερειακής Διεύθυνσης για παρέμβαση – υποστήριξη μαθητών μετά τα γεγονότα της Χαλκιδικής. Σημειώνουμε ότι ενθαρρύνουμε τις παρεμβάσεις – αιτήματα συναδέλφων για θέματα που υποπίπτουν στην αντίληψη τους και προτείνουμε την ενημέρωση και των περιφερειακών συλλόγων ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με την συνεργασία και κινητοποίηση αποκεντρωμένα.
Ο Πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης και μέλη του ΔΣ με αποτελεσματικές παρεμβάσεις   πέτυχαν την απεμπλοκή της απόφασης  για την πρόσληψη ΕΒΠ για το πρόγραμμα εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών με αναπηρία. Αναμένουμε εντός της επόμενης εβδομάδας την πρόσληψη των συναδέλφων στα σχολεία όλης της χώρας. Το γεγονός βέβαια της απαράδεκτης καθυστέρησης της κάλυψης των αναγκών των μαθητών με αναπηρία παραμένει, όπως και των εκατοντάδων λειτουργικών κενών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ όλης της χώρας.
Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΠΑ για το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ. Για το θέμα αυτό συνεχίζεται η επεξεργασία των προτάσεων μας από τον Αντιπρόεδρο Γ. Στεργιούλη και την Υπ. Δημοσίων Σχέχεων Ε. Τραγάκη αλλά και από όλα τα μέλη του ΔΣ, ενώ αναμένουμε προτάσεις περιφερειακών συλλόγων και συναδέλφων στο poseepea@yahoo.cm.
Oι προτάσεις μας θα κινούνται στην κατεύθυνση της πρόληψης των καταστροφικών συνεπειών του «άρθρου 39» σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και της αξιοποίησης όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία στην εκπαίδευση. Προυπόθεση γι αυτό θέτουμε εκ των πραγμάτων την πρόσληψη  επι πλέον προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, την κατάλληλη προετοιμασία – επιμόρφωση με συμμετοχή ως επιμορφωτών συναδέλφων με σχετική εμπειρία και την αξιοποίηση των ΚΕΔΔΥ ως συντονιστικά κέντρα στα ΣΔΥΕ.
Καταθέσαμε υπόμνημα και αίτημα άμεσης συνάντησης με τον υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου, αρμόδιο για θέματα ΕΑΕ , για την προώθηση του αιτήματος της ισότιμης υπηρεσιακής μεταχείρισης του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην εκπαίδευση. Το αίτημα αυτό θεωρούμε ότι είναι ώριμο με βάση την κείμενη νομοθεσία και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση (αξιολόγηση, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, επεξεργασία νέου νόμου για την ΕΑΕ) και αποτελεί σημαντικό στόχο του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ μαζί με την διαφύλαξη της ύπαρξης και λειτουργίας των δημόσιων δομών ΕΑΕ.
Στα πλαίσια αυτά η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει συνεργασίες με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και έτσι την Τρίτη 26 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί συνάντηση με την ΔΟΕ, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση του Απρίλη 2013. Θα υπάρξουν σύντομα συνεργασίες με όλους τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς που ασχολούνται με την ΕΑΕ.
Παράλληλα προετοιμάζεται η σύγκληση του 2ου Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στις 13 Απρίλη, με στόχο την διευρυμένη συμμετοχή, ώστε πέραν των μελών του ΔΣ να συμμετάσχουν και συνάδελφοι μέλη των ΔΣ των  περιφερειακών συλλόγων, αιρετοί αλλά και συνάδελφοι με σημαντική δράση στο χώρο μας. Στόχος είναι η έκφραση και αξιοποίηση ιδεών και προτάσεων από  τους συναδέλφους όλης της χώρας.
Όσον αφορά την ενημέρωση μέσω και του blog της Ομοσπονδίας poseepea.blogspot.gr  και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου poseepea@yahoo.com αυτή συνεχίζεται με στόχο την άμμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των συναδέλφων και όλων των ενδιαφερομένων για θέματα της ΕΑΕ. Υπέυθυνος είναι ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης (mail: darv009@hotmail.com ) στον οποίο μπορείται να απευθύνεται τις ενημερώσεις αλλά και οποιαδήποτε σχόλια σας. Καλούμε όλους τους περιφερειακούς συλλόγους αλλά και κάθε μέλος να μας ενημερώνουν για θέματα, προβλήματα, δράσεις, εκδηλώσεις η και επιστημονικές ανακοινώσεις, ώστε να προβαίνουμε σε σχετικές αναρτήσεις και ενημερώσεις.