Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Γιάννης Τότσιος στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την συσπείρωση των συναδέλφων της Κεντρικής Μακεδονίας και την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας σε εκδήλωση για την Ειδική Εκπαίδευση.


Ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Γιάννης Τότσιος στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την συσπείρωση των συναδέλφων της Κεντρικής Μακεδονίας. 

               Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Τότσιος, επισκέφθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. την Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με την Πρόεδρο κα Γ. Ταχτσίδου και μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας (κα Π. Ορφανίδου, κ. Σ. Λασιόπουλος και κ. Π. Μαλίσιαγιος) και με την συνάδελφο κα Α. Καλούδη.
               Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι είναι ανάγκη να γίνουν ενέργειες για την επανασυσπείρωση των συναδέλφων που εργάζονται στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ της περιφέρειας, που καλύπτει 11 νομούς και υπάρχουν περίπου 230 εργαζόμενοι συνάδελφοι.
Τέλος συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση στη Θεσσαλονίκη σε χρόνο που θα καθοριστεί , με παρουσία και άλλων μελών του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ .
               Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκφράζει την ειλικρινή ικανοποίηση του για την κινητοποίηση των συναδέλφων και την αμέριστη υποστήριξη του στην προσπάθεια αυτή, που είναι πράγματι δύσκολη λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης που πρέπει να καλυφθεί. Σε κάθε περίπτωση είναι ανάγκη να γίνει ότι είναι δυνατό για την δραστηριοποίηση του συλλόγου, που είναι από τους μεγαλλίτερους  που εκπροσωπούν τον κλάδο μας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο συνάδελφος κ. Γ. Τότσιος εκπροσώπησε την ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε  συνάντηση του ΣΑΤΕΑ , όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι γονέων , δασκάλων και απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων ειδικής αγωγής . Τα θέματα της συνάντησης αφορούσαν τρεις κυρίως τομείς : α) Προτάσεις για την αναγκαιότητα λειτουργίας και την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΚΕΔΔΥ στα πλαίσια της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, β) Το «Σχολείο για όλους» και την ανάγκη και δυνατότητα  ενσωμάτωσης των μαθητών με ειδικές ανάγκες στο γενικό σχολείο , γ) Τα προβλήματα στελέχωσης των δομών ειδικής αγωγής και  ιδιαίτερα των ΕΔΕΑΥ .
Στην τοποθέτηση του ο  εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ: α) Συμφώνησε για την αναγκαιότητα στελέχωσης των ΚΕΔΔΥ με όλες τις ειδικότητες όπως προβλέπει ο Νόμος 3699/2008  , β) Τόνισε ότι η προπτική της ειδικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει σίγουρα ένα σχολείο που θα είναι σε θέση να δεχθεί  όλους τους μαθητές, με προυπόθεση την κατάλληλη οργάνωση του πλαισίου λειτουργίας και την κατάλληλη στελέχωση και υλικοτεχνική υποδομή των σχολικών μονάδων, που σήμερα υστερούν σε σχέση με τις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία η ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και γ) Ανέφερε ότι πάγιο αίτημά μας είναι η στελέχωση με μόνιμο εκπαιδευτικό  προσωπικό (ειδικοί παιδαγωγοί, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικό βοηθητικό προσωπικό) των υπαρχόντων δομών ειδικής αγωγής.Επίσης ότι θα επιμείνουμε ώστε να στελεχωθούν πρώτα απ'όλα οι ΕΔΕΑΥ με ΕΕΠ και κατόπιν να ξεκινήσει η λειτουργεία τους, για να μην υπάρξει σε καμμία περίπτωση αποδυνάμωση των ειδικών σχολείων και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές μας .
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης                                                   Δ. Αρβανίτης