Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ.



ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ
ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ  ΤΟΥ ΥΣΕΕΠ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

Αδικαιολόγητη,  υποκρύπτουσα  σκοπιμότητα, άγνοια, αδιαφορία για την εφαρμογή των  νόμων και των διατάξεων, εκδικητικότητα, κάτι άλλο; Όλα μπορεί να τα σκεφθεί κανείς και όλα μπορεί να έχουν μία βάση όσον αφορά στην απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού,  να μεταφέρει τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στο ΥΣΕΕΠ και στα ΠΥΣΕΕΠ, σε ημερομηνία πρωθύστερη  της προβλεπόμενης από την εγκύκλιο των εκλογών.
Είναι πρωτοφανής η καταστρατήγηση του προεδρικού διατάγματος 1/2003 που ορίζει ακριβώς την διαδικασία που ακολουθείται για τις εκλογές των αιρετών, διαδικασία που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα εδώ και δεκαετίες.
Επίσης είναι πρωτοφανής η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για την κατάφορη καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος των εργαζομένων για άσκηση του δικαιώματός τους να εκλέγουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους, σε μια περίοδο μάλιστα που βάλλονται και καταπατούνται  τα εργασιακά του δικαιώματα, το δικαίωμά του να έχει μια αξιοπρεπή ζωή και το δικαίωμά του να βλέπει το μέλλον του.
                Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού, με την απόφασή του για μετάθεση των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια από την Τετάρτη  7 Νοεμβρίου, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ουσιαστικά κατήργησε το δικαίωμα σε μεγάλο αριθμό εκλογέων από το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, με δεδομένο ότι για τα συμβούλια Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π στήνεται μόνο μία κάλπη σε κάθε περιφέρεια και η πλειοψηφία των εκλογέων στην περιφέρεια ψηφίζει με επιστολική ψήφο, όπως ορίζει το Π.Δ. 1/2003.
                Το γεγονός ότι η απόφαση της μεταφοράς των εκλογών πάρθηκε  από το Υφυπουργό μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν την νέα ημερομηνία, το γεγονός ότι από την πλευρά της Ομοσπονδίας μας δεν τέθηκε θέμα αλλαγής ημερομηνίας από την αρχική, το γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια σε αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν είχαν φτάσει ακόμη, βάζουν σε υποψία για τις πραγματικές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας.
                Επίσης η άρνηση στις  βελτιωτικές προτάσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α για μετάθεση των εκλογών, αφού δεν θα γινόταν Τετάρτη  7 Νοεμβρίου, για την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, προβληματίζουν ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για την καθολική ψηφοφορία.
                Αναγνωρίζοντας το παράτυπο, έως παράνομο, της απόφασης του Υφυπουργού Παιδείας, σε αντίθεση με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 1/2003, για την διαδικασία και τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, προσωπικά επιφυλάσσομε για κάθε ενέργεια επαναφοράς της νομιμότητας, με ακύρωση της όλης διαδικασίας.
                Επιτέλους δεν χρειαζόμαστε από την πολιτική ηγεσία τίποτε περισσότερο από κοινό νου, εφαρμογή των νόμων και διατάξεων και απλή διεκπεραίωση των ζητημάτων που είναι στην αρμοδιότητά τους. Κάθε άλλη ενέργειά τους κρίνεται επικίνδυνη και επιζήμια.

ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΥΣΕΕΠ
Αθήνα 2/11/2012