Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών όπως προβλέπονται στο ψηφισθέν μεσοπρόθεσμο.


Η διάταξη  αυτή, που περιέχεται στο ψηφισθέν μεσοπρόθεσμο, καταργεί ουσιαστικά την έννοια των οργανικών θέσεων, με απόφαση Υπουργού και επιτρέπει την, ευρείας έκτασης, κινητικότητα των εκπαιδευτικών κατά το δοκούν, η οποία κινητικότητα αρχίζει να προσομοιάζει με την των στρατιωτικών. Άντε και καλοί πολίτες λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι.

Βασίλης Βούγιας

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Το στοιχείο α΄ της παρ. 1 του Κεφαλαίου β΄ του άρθρου 16 του ν. 1566/1985 (Σ.Σ:«1. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατίθενται: α) για το συμφέρον της υπηρεσίας και με δαπάνη του Δημοσίου.») αντικαθίσταται ως εξής:

"(α) Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από Διεύθυνση σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε περιπτώσεις υπεραριθμίας.
Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση και άλλα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων."