Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.

 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.
  
Oι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα διεξαχθούν, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, η οποία θα αποσταλεί εντός της ημέρας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη 2012.
Ο Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της Ο.Λ.Μ.Ε και της Δ.Ο.Ε, για αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, λόγω της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της Γ.Σ.Ε.Ε και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Τρίτη 6 και Τετάρτη  7 Νοεμβρίου 2012. 
Στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθεί άδεια μιάς ημέρας, ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αυτή η εξέλιξη όμως δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη διαδικασία των εκλογών για το Υ.Σ.Ε.Ε.Π και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, καθόσον πολλοί ψηφίζοντες συνάδελφοι δι αλληλογραφίας, λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων των Περιφερειών της χώρας, δεν έχουν καν παραλάβει το εκλογικό υλικό, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν εμπρόθεσμα έως τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.
Ως εκ τούτου βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα προασπίζει το κύρος και την τήρηση των διαδικασιών της ψηφοφορίας για το Υ.Σ.Ε.Ε.Π και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Θα υπάρξει ενημέρωση για ότι νεώτερο.

Βασίλης Βούγιας
 1/11/2012