Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ε.Σ.Α.με.Α: 3η Δεκέμβρη –Εθνική Ημέρα ΑμεΑ - Παν-αναπηρική Κινητοποίηση.



 ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ(Ε.Σ.Α.με.Α)


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ                                                                         Αθήνα: 29-11-2012
Πληροφορίες:  Ε. Μπαρμπαλιά                                                     Αρ. Πρωτ: 3851
              
ΚΟΙΝ: Πίνακας Αποδεκτών            


                                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

3η Δεκέμβρη –Εθνική Ημέρα ΑμεΑ
Παν-αναπηρική Κινητοποίηση
3 Δεκέμβρη 2012, ημέρα Δευτέρα, ώρα 10:00 το πρωί
έξω από το Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17
για να διεκδικήσουμε τη διασφάλιση του δημόσιου συστήματος υγείας
την παροχή αποτελεσματικών ποιοτικών υπηρεσιών υγείας –  ψυχικής υγείας- αποκατάστασης
τη δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
                                                          

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες, 
Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Τη φετινή 3η Δεκέμβρη του έτους 2012 τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βρίσκονται, όπως η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Στη δίνη αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους.
 Την τελευταία διετία όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε τη δραστική περικοπή των δαπανών που κατευθύνονται στον τομέα της υγείας, αποκατάστασης και ψυχικής υγείας, με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση των  παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Όσο για το πολλά υποσχόμενο σύστημα ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, η συνεχής μείωση των κονδυλίων που κατευθύνονται σε αυτό οδηγεί στην κατάρρευσή του. Σε αυτά τα προβλήματα προστίθενται και προβλήματα σε σχέση με τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό Οργανισμό της χώρας, τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ με πρώτο και κύριο την αδυναμία καταβολής των οικονομικών υποχρεώσεων του προς τρίτους είτε πρόκειται για τους ίδιους τους ασφαλισμένους είτε για κέντρα θεραπευτήρια που παρέχουν υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία. Περαιτέρω οι αποσπασματικές πολιτικές για το φάρμακο θέτουν σε μια ομηρία που γίνεται διαρκής τα άτομα με αναπηρία και χρόνια παθήσεις, Δυστυχώς αυτή η απαράδεκτη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή ατόμων που λαμβάνουν καθημερινή φαρμακευτική αγωγή.  
 Τα μεγάλα αυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολύπαθος χώρος της υγείας –πρόνοιας –αποκατάστασης και ψυχικής υγείας είναι κοινά για όλους μας, για τα άτομα με αναπηρία, τους χρόνια πάσχοντες, τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τις οικογένειές που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, τα άτομα που εμπλέκονται στην οργάνωση και λειτουργία των υποστηρικτικών κέντρων και τους εργαζόμενους που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες.  
 Για το λόγο αυτό σας καλούμε όλους, ο καθένας από τον τομέα στον οποίο βρίσκεται να στηρίξετε την κινητοποίηση που αποφάσισε να διοργανώσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. τη φετινή 3η Δεκέμβρη 2012 – Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Υγείας στη οδό Αριστοτέλους αρ. 17, με σκοπό να αναδείξουμε τα ζωτικά θέματα υγείας – ψυχικής υγείας και αποκατάστασης και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας  & πρόνοιας –ψυχικής υγείας – αποκατάστασης, τη δωρεάν και πλήρη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη σε κάθε πολίτη με αναπηρία, χρόνια πάθηση & ψυχική αναπηρία.
 Η επιτυχία της κινητοποίησής μας κρίνεται από τη μαζική συμμετοχή των ιδίων των ατόμων με αναπηρία των μελών των οικογενειών τους, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, αποκατάστασης, ειδικής εκπαίδευσης.
 Καλούμε τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικήσεων των υποστηρικτικών φορέων ατόμων με αναπηρία να διευκολύνουν τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην Κινητοποίηση της 3ης Δεκέμβρη 2012 μαζί με τους χρήστες των υποστηρικτικών υπηρεσιών καθώς και τα ίδια τα μέλη των Διοικήσεων.
 Καλούμε τα άτομα με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε τοπικό επίπεδο. 
 Σας καλούμε όλους, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους, τους εργαζόμενους σε υποστηρικτικούς φορείς ΑμεΑ, κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένο στα θέματα αναπηρίας να στηρίξετε με την παρουσία σας αυτή την Παν-αναπηρική Πανελλήνια  κινητοποίηση της 3ης Δεκέμβρη 2012.
 Όσο πιο μαζική είναι η κεντρική κινητοποίηση της Ε.Σ.ΑμεΑ. και των φορέων μελών της την 3η Δεκέμβρη 2012 τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που καλούμαστε να στείλουμε. Είναι αδήριτη η ανάγκη, να κατανοήσει το σύνολο της Πολιτείας και της Κοινωνίας ότι η διατήρηση του κοινωνικού κράτους δικαίου αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την προστασία της αναπηρίας.
 Το βέβαιο είναι ότι στην παρούσα οικονομική κρίση τα μεγαλύτερα χτυπήματα τα δέχονται εκείνοι οι πολίτες των οποίων η υλική ύπαρξή τους εξαρτάται από τη διατήρηση επαρκών κοινωνικών πολιτικών.
 Ραντεβού 3 Δεκέμβρη 2012, ώρα 10:00 το πρωϊ έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους 17, Αθήνα. 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς                                                                         

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ                                                ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ