Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Λολίτσας ο νέος Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α


 Κώστας Λολίτσας ο νέος Διευθυντής Ειδικής Αγωγής

Ο νέος Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής Κώστας Λολίτσας, έχει διαδρομή 25 χρόνων στην δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων τα 15 στην μαχόμενη ειδική αγωγή.
Είναι Διδάκτορας της πολιτικής φιλοσοφίας της Παιδείας, του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει μετεκπαιδευθεί στην Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.
Διετέλεσε:
·        Προϊστάμενος 2ου Γραφείου Π.Ε. Δ/νσης Γ΄ Αθήνας.
·        Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και
·        Διευθυντής Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

Επίσης είναι:
  •  Αντιπρόεδρος  του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής(Π.Ε.Σ.Ε.Α).
  •   Αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαϊδαρίου και
  •    Γραμματέας της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Χαϊδαρίου.

Δίδαξε ως επιμορφωτής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο 3ο ΠΕΚ και σε επιμορφωτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, θέματα διαχείρισης προβλημάτων σχολικής τάξης, ειδικής αγωγής, διοίκησης της εκπαίδευσης και σε σχολικούς συμβούλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Είναι πιστοποιημένος επιμορφωτής ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙς, στην ελληνική γλώσσα και στην ειδική αγωγή.
Συμμετείχε σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, είτε ως σύνεδρος, είτε ως εισηγητής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, με θεματολογία την ειδική αγωγή, την εκπαίδευση και την Ελληνική γλώσσα.
 Άρθρα του σχετικά με την ειδική αγωγή και την φιλοσοφία της παιδείας έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έγκυρα εκπαιδευτικά περιοδικά.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α η οποία εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π), του εύχεται καλή δύναμη στο πολύ δύσκολο και πολυσύνθετο έργο που αναλαμβάνει, σε μια ιστορική καμπή για την εκπαίδευση και τη χώρα.

Για την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.ΕΑ
Βασίλης Βούγιας